Den britiske Char Challenger 3 (også) vil bli beskyttet av det israelske trofésystemet

- Annonse -

Vi visste at London planla å gi hans fremtidige Challenger 3-tank, en ettermontering av Challenger 2 som for tiden er i bruk for å avhjelpe feil og foreldelse og gjøre det mulig å koble seg til en mulig erstatning fra 2035, et Hard-Kill beskyttelsessystem for å øke beskyttelsen mot anti-tank missiler og raketter. Det har det britiske forsvarsdepartementet nettopp bekreftet det aktive beskyttelsessystemet Trophy av israeleren Rafael hadde blitt valgt ut til dette, i dette tilfellet i sin lettere versjon Trophy MV/VPS. Den britiske hæren vil derfor være den 3. NATO-hæren som velger det israelske selvbeskyttelsessystemet, etter den amerikanske hæren som bestilte 400 sett for å utstyre sine M1A2 Abrams på oppdrag, tilsvarende 4 kampbrigader, og den tyske hæren, som beordret rundt tretti av disse systemene for utstyre, om nødvendig, tilsvarende et selskap med Leopard 2.

Trophy ble tatt i bruk i 2011 for å utstyre Merkava Mk4 stridsvogner og Namer infanteri kampkjøretøyer til den israelske hæren, og fikk raskt et rykte for effektivitet, både i trening og i kamp, ​​siden ingen israelsk rustning beskyttet av systemet har gått tapt siden dens idriftsettelse, og at produsenten, i likhet med testene utført av den amerikanske hæren, ville ha vist en effektivitet på rundt 95 % mot raketter og anti-tank raketter. Den er basert på 4 EL/M-2133 radarantenner som dekker 360° rundt det pansrede kjøretøyet, og er i stand til å oppdage prosjektiler rettet mot det. En datamaskin bestemmer deretter den optimale avskjæringsposisjonen for å sende en MEFP-ammunisjon sammensatt av flere penetratorer i en kompakt matrise som er ansvarlig for å ødelegge prosjektilet uten å true de omkringliggende allierte styrkene. I løpet av versjonene så Trophy sine evner øke, spesielt for å avskjære hule ladningsgranater avfyrt fra et annet pansret kjøretøy, og snart, ifølge Rafael, å ødelegge de kinetiske penetratorene til moderne pilskall. Den har også sett sin vekt redusert, fra nesten ett tonn i den opprinnelige versjonen, til bare 600 kg i MV/VPS-versjonen, og til og med 200 kg i "Light"-versjonen beregnet på å beskytte lette kjøretøy. Vekttapet til MV-versjonen ble ledsaget av et prisfall, som falt under XNUMX million dollar.

M1A2 Trophy Defense News | MBT kampvogner | Bygging av pansrede kjøretøy
Den amerikanske hæren valgte Rafaels TROPHY som en midlertidig hard-kill beskyttelsesløsning for å beskytte M1A2 Abrams mens de venter på et nasjonalt beskyttelsessystem.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | MBT kampvogner | Bygging av pansrede kjøretøy

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

4 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler