US Navy endrer planleggingsmål for å svare på kinesisk trussel

Slutten på president Trumps periode var som kjent kaotisk for å si det mildt. Et område, blant andre, gjorde mange observatører forvirret, det av industriell planlegging og formatet til den amerikanske marinen, preget av initiativer så sent som de er uforholdsmessige av den amerikanske administrasjonen. Noen uker før innsettelsen av den nye presidenten Joe Biden, vedtok Donald Trump en lov som gir svært høyformatmål til den amerikanske marinen, med 355 kampskip i 2030 og mer enn 500 bygninger i 2045, selv om ingen realistisk planlegging kunne implementeres på dette emnet i løpet av de 4 årene i embetet til den avtroppende presidenten. Åpenbart hadde denne manøveren nesten ingen sjanse til å overleve innsettelsen av Joe Biden, siden den antok en meget betydelig økning i kreditter tildelt den amerikanske marinen, samtidig som Pentagons budsjett hadde allerede rammet det som mange eksperter mente var taket til mer enn 700 milliarder dollar per år.

Faktisk befant den amerikanske marinen seg selv, i begynnelsen av året, i en svært vanskelig situasjon, støttet av urealistiske mål og et begrenset budsjett, selv om en betydelig del av flåten nå er i ferd med å nå slutten av sin levetid. , slik som Ticonderoga-krysserne og Arleigh Burke Flight I-destroyere, og at en annen del av flåten, mer moderne, viser seg å være vanskelig å bruke i Stillehavssammenheng, slik som LCS. Presset er desto større på den amerikanske marinen som den kinesiske flåten opplever veldig rask vekst, med et gjennomsnitt på 7 kryssere og destroyere og minst 2 ubåter levert hvert år, og at det innen 2023 vil motta det første tunge hangarskipet utstyrt med Type 003-katapulter som for tiden er under bygging. Videre har den teknologiske fremgangen til den amerikanske marinen i forhold til PLA en tendens til å svekke seg raskt, og det blir stadig mer risikabelt å satse på uerfarenheten til kinesiske sjømenn mens de trener i et vedvarende tempo, spesielt under mange komplekse og omfattende amfibiske angrep og anti -skipskrigføringsøvelser på åpent hav.

Kinesisk type 003 CV 18 luftkratteskip fortsetter å utvikle seg ved Jiangnan Shipyard i Shanghai 925 001 Forsvarsanalyser | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Militær marinekonstruksjon
Byggingen av Kinas hangarskip Type 003 i Shanghai går raskt, og skipet kan bli lansert mellom slutten av inneværende år og midten av neste år.

I anledning høringene om utarbeidelsen av Pentagons 2022-budsjett, den amerikanske marinen sendte en ny kapasitetsplan til den amerikanske kongressen for perioden frem til 2050. Det nye dokumentet, både mer realistisk og mer fleksibelt enn planen foreslått av Marc Esper, daværende Donald Trumps forsvarsminister i fjor høst, viser også dype paradigmeskifter for den amerikanske marinen i forhold til posten - Den kalde krigens periode som tar slutt. Dermed er det endelige annonserte målet etablert rundt en flåte som vil bestå av 321 til 372 bemannede kampskip, og 77 til 140 autonome og robotiske overflateskip og ubåter. I detalj, hvis flåten av store hangarskip bevares, med en høy hypotese på 11 skip som i dag, og en lav hypotese på 9 hangarskip som ofte nevnt, og at den tunge amfibieflåten forblir i samme slengen, med 8 til 9 angrepshelikopterskip (og derfor en reduksjon i volum på 2 til 3 enheter av de planlagte 11 America-klassene LHA) og 16 til 19 tunge angrepsskip, andre elementer har sett sine mål om dypt modifisert volum.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Militær marinekonstruksjon

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler