Storbritannias Rolls-Royce kunne delta i japansk FX-program

Allerede viktig pivot i British Tempest-programmet som det må designe en ny generasjon turbojet for, ville det britiske selskapet Rolls-Royce ha, ifølge fortrolighetene samlet av en journalist fra det japanske nettstedet Asahi.com, slutter seg til utviklingsteamet til det nye japanske neste generasjons jagerflyprogrammet, for tiden med kodenavnet FX. Den britiske motorprodusenten vil hjelpe japanske selskaper med å utvikle turbojetflyet som skal drive dette 5. generasjons tomotors jagerflyet som skal erstatte de hundre Mistubishi F2-ene som for tiden er i tjeneste med den japanske selvforsvarsstyrken, samt F15J, takket være en dimensjon av luftoverlegenhet svært bredt markert i det innledende arbeidet.

Informasjonen er fragmentert angående FX-programmetTokyo er spesielt diskret når det gjelder utviklingen. Dette var spesielt gjenstand for hard konkurranse mellom den amerikanske luftfartsindustrien, og spesielt Boeing og Lockheed-Martin, og britiske BAe og Rolls-Royce, for å følge Japan i dette ambisiøse eventyret, som skulle markere landets inntreden i svært eksklusiv klubb av militærflyprodusenter som er i stand til å fullstendig designe et moderne kampfly. I lang tid dukket det britiske tilbudet kun opp som en potensiell folie for amerikanske tilbud, men ifølge informasjonen Asahi har fått, ser det ut til at London klarte å overbevise Tokyo til tross for Japans industrielle og militære nærhet til USA.

EJ200 Image1 Nyheter Forsvar | Jagerfly | Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar
Rolls-Royce produserer, i samarbeid med MTU, Avio og ITP, EJ200 turbojet som driver Eurofighter Typhoon. På den annen side ble motordesignet hovedsakelig utført av Rolls-Royce og stammer fra den britiske XG-40 demonstratoren.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler