Hva vil være mulighetene til det fremtidige kinesiske hangarskipet Type 003?

Det har nå gått ett år siden de første blokkene som utgjør det fremtidige kinesiske hangarskipet Type 003 ble flyttet fra oppsamlingsområdet til tørrdokken ved Jiangnan-verftet i Shanghai, og det nye skipet tar nå form basert på observasjoner gjort av kinesere spottere, spesielt når de tar en kommersiell flytur som passerer over disse industrielle installasjonene. Så forrige uke viste bilder det skipet hadde mottatt øya, og at hele skroget var ferdigstilt, noe som gir en mer presis idé om hva dette skipet vil være, dets forventede operative evner og dets funksjon innenfor marinestyrkene til People's Liberation Army.

Dermed kjenner vi nå nøyaktig flere konstituerende parametere for bygningen, som dens lengde på 320 meter, bredden på flydekket på 73 meter, og dens tonnasje estimert mellom 80.000 og 85.000 tonn, tilsvarende hangarskip.Amerikanske Kitty Hawk klasseskip, de siste skipene av denne typen som ikke har vært utstyrt med kjernefysisk fremdrift i den amerikanske marinen. Å sammenligne, den nye generasjonen kjernefysiske hangarskip i Ford-klassen ha en lengde på 333 meter, en bredde på 77 meter og et deplasement som overstiger 100.000 4 tonn. Videre, der Fords har 3 elektromagnetiske katapulter og 003 heiser, har Type 3 bare 2 katapulter og XNUMX heiser. fremtidige PANG for den franske marinen, vil den faktisk ha 3 heiser, men bare 3 katapulter, for en forskyvning på 80.000 003 tonn. Den vil derimot og i likhet med de amerikanske skipene være utstyrt med kjernefysisk fremdrift. Så, er Type XNUMX utklasset av amerikanske Fords? I realiteten vil de to skipene være vesentlig forskjellige, både i form og i bruk...

PAS Gerald ford analyserer forsvar | Jagerfly | Militære marinekonstruksjoner
Gerald Ford-klassens kjernefysiske hangarskip utgjør en konsentrasjon av ekspertise samlet inn av den amerikanske marinen når det gjelder sjøluftkamp og implementering av denne typen skip og dens ombordluftgruppe.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Militære marinekonstruksjoner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler