Rustning, dress og eksoskelett: Når Science Fiction leder an

- Annonse -

Enten det er rustning for å øke kroppens motstand, opp til moderne eksoskjeletter, eller kamuflasjeantrekk for å øke diskresjon og sniking av soldater, har soldater brukt beskyttende antrekk og vedheng i flere årtusener. .

I dag ser vi begynnelsen på en ny generasjon av systemer ment både å beskytte og øke styrken og motstanden til jagerflyet, og noen ganger å slette den, fra motstanderens deteksjonssystemer, enten det er i form av eksoskeletons, tilkoblede kroppsrustninger , eller adaptive kamuflasjeantrekk.

På dette feltet har science fiction i mange år åpnet veien, både innen litteratur, tegneserier og i kino- og TV-serier, noen ganger med spesielt inspirerende tilnærminger for ingeniørene med ansvar for dette feltet. I denne artikkelen vil vi presentere fem av de mest interessante kampantrekkene fra Scyfy-universet, for å studere deres spesifisiteter og relevansen til det foreslåtte konseptet.

- Annonse -

1- Aliens: The Return: Exo-skjelett for M56 Smart Gun

I 1986 laget James Cameron en av sine første storfilmer med Aliens – The Return, som forteller om eventyret til Ellen Ripley akkompagnert av en gruppe Space Marines på en planet i ferd med terraforming, LV-426, for å møte «xenomorphs», skapningene som hadde beseiret mannskapet på Nostromo i seriens første opus .

Den inneholder visse aspekter som ville dannet Camerons varemerke i løpet av hans lange og suksessrike filmkarriere, spesielt presisjonen som han designet fremtidens militære utstyr med, inkludert Drakes M56 Smart Gun-kampsystem og Vasquez, to av de mest karismatiske romfartsmarinene i filmen.

Smart Gun består av et tungt maskingevær (18 kg) beregnet for dynamisk ildstøtte for infanterilag, samt et forenklet eksoskjelett som lar vekten av våpenet og ammunisjonen fordeles, samt absorbere ildrekylen, uten hindrer kamplagets mobilitet, og uten å kreve brannstøtte.

- Annonse -

I tillegg fullfører et hjelmmontert siktesystem rekkevidden, slik at Space Marines kan ha stor ildkraft over tid og under bevegelsen av handlingen.

Bærearmen til M56 til Sailors in Aliens: returen er et ekso-skjelett tilgjengelig med dagens teknologi
Colonial Marines Vasquez og Drake med sine M56 Smart Guns er blant de mest karismatiske karakterene i James Camerons film

Det foreslåtte prinsippet minner om visse eksperimenter rundt M134 Gatling maskingevær festet til kamprustning, uten at sistnevnte gir samme flyt i skyting som i bevegelse. James Cameron presset detaljnivået til et punkt for å forestille seg de spesifikke bevegelsene knyttet til bruken av M56, i en dynamikk inspirert av kampsport som Jujitsu eller Aikido, noe som gir marinesoldatenes bevegelser et katteaktig utseende.

På den annen side, hvis denne teknologien og denne taktikken virker effektiv mot xenomorphs (og igjen...), forstår vi at skytteren finner seg selv spesielt sårbar for fiendtlige skudd, spesielt siden støttearmsystemet ikke ser ut til å være egnet til å fange dekning, som likevel er vesentlig for infanteriets fremgang.

- Annonse -

Likevel var den fysiske og logiske forbindelsen mellom våpenet, hjelmens siktesystem og kamprustningen bemerkelsesverdig visjonær i 1986, mens vi først nå begynner å implementere denne typen teknologi.

2- Dune: Distille

Publisert i 1965, Dune, av Frank Herbert, er en av pilarene i klassisk science fiction, med syklusen Fundamenter og roboter av e'Azimov, og In Pursuit of the Slans av Van Vogt.

Hvis handlingen er ment å være knyttet til et univers nær Space Opera, som var veldig populært på slutten av 60-tallet, bestemte Herbert seg for å bryte med mange av datidens science fiction-koder ved å eliminere konseptet robotikk og kunstig intelligens etter en krig mellom menn og maskiner (Buthlerian Jihad), samt bruk av laservåpen umuliggjort av den gåtefulle «Holtzman-effekten» som ville føre til ødeleggelse av skytteren og målet dersom en laser traff et skjold.

Det er viktig at Herbert plasserte tomten til Dune på ørkenplaneten Arrakis, også kalt Dune, som samtidig er hjemsted for universets mest uunnværlige vare, Spice (en allegori for olje), og et urfolk som vil utgjøre historiens omdreiningspunkt, Fremens. For å overleve på Dune utviklet Fremen et overlevelses- og kampantrekk kalt "Distille", spesielt designet for det ekstreme og tørre klimaet på planeten.

Destiller Dune Military Exoskeleton | Kamuflasje og maskering | Infanteri
15. september 2021 ble en ny tilpasning av romanen Dune utgitt på kinoskjermer i Frankrike, regissert av kanadiske Denis Villeneuve.

LOGO meta forsvar 70 Militært eksoskjelett | Kamuflasje og maskering | Infanteri

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler