24 ekstra Sea-Ceptor-luftvernraketter for britiske Type 45-jestere

Som Horizon luftforsvarsfregatter fra den franske marinen og den italienske marinen, de 6 britiske Type 45-ødeleggerne i Daring-klassen er utstyrt, for luftvernforsvar, med 6 vertikale utskytningssystemer av SYLVER 50 missiler for 48 siloer som inneholder en blanding av Aster 15 missiler med en rekkevidde på 30 km, og Aster 30 missiler med en rekkevidde større enn 120 km. Referert til som Sea Viper av Royal Navy, gir dette systemet total beskyttelse til destroyeren, så vel som skipene den eskorterer, mot mange typer trusler, for eksempel kampfly eller anti-skipsmissiler. I tillegg, og igjen som de 4 Horizon-fregattene, har hver destroyer en reservert plass foran på skipet, slik at den kan motta, om nødvendig, 2 ekstra Sylver-systemer, det vil si 16 Aster-missiler.

Men Royal Navy vil til slutt ha bestemt seg for et annet alternativ ved modernisering av skipene sine, for å styrke deres operasjonelle potensiale og møte nye trusler som har dukket opp siden utformingen av bygget tidlig på 2000-tallet. I en blanding av budsjettopportunisme og operasjonell forventning, vil dette faktisk sette i stedet for denne reserverte plassen, et Sea Ceptor-system med 24 CAAM (Common Anti-Air Modular) missiler designet av MBDA og med en rekkevidde større enn 25 km (og derfor et alternativ til Aster 15) ) som vil bli tatt fra en av Type 23 fregattene som snart vil bli tatt ut av drift, og som hadde mottatt dette systemet i sin siste moderniseringsfase. Samtidig vil Aster 15s i SYLVER-siloene bli erstattet av Aster 30s, og gi hvert skip imponerende antiluftskytskraft, i tillegg til allsidighet og en evne til å motstå metningsangrep som tilsvarer den for øyeblikkets beste destroyere, som den amerikanske marinens Arleigh Burke Flight III, eller den japanske Maya.

Sea Ceptor CAAM Defense News | Overflateflåte | Høyintensiv krig
Oppskyting av et CAAM-missil fra en Royal Navy Type 23 fregatt. Missilet er avledet fra ASRAAM kortdistanse Air-Air missil som spesielt utstyrer Typhoon av Royal Air Force.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Overflateflåten | Høyintensiv krigføring

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler