Hypotesen om Dassault Falcon 10X for den franske Patmar er mer enn attraktiv

- Annonse -

Under sin høring av nasjonalforsamlingens forsvarskomité indikerte Joëlle Barre, generaldelegaten for bevæpning, at etter ordren om 5 P8A Poseidon maritime patruljefly fra Boeing fra Tyskland for å erstatte deler av sine utmattede Orion P3C-er, skulle Frankrike re- evaluere sin deltakelse i det fransk-tyske Maritime Airborne Warfare System, eller MAWS, programmet, som nettopp skulle tillate de to landene å erstatte sine maritime patruljefly Atlantic 2 og Orion innen 2035, basert på samarbeid mellom Airbus og Thales. Og ifølge nettstedet latribune.fr, kan alternativet valgt av Paris være basert på det nye Falcon 10X langdistanse forretningsjetflyet som for tiden er under utvikling hos Dassault Aviation. Disse kunngjøringene, og indiskresjoner samlet av den alltid veldig godt informerte Michel Cabirol fra latribune.fr, markerer dyptgripende utvikling, både innen fransk-tysk samarbeid i forsvarsindustrien, så vel som når det gjelder de fremtidige kapasitetene som den franske marinen vil ha når det gjelder sin maritime patruljering, så vel som når det gjelder rollen som godt kan spille fremtidens Falcon 10X innen de franske luft- og marinestyrkene i årene som kommer. De tilbyr også lovende utsikter på mange områder, enten det er industrielle, operasjonelle eller politiske.

For det første utgjør denne kunngjøringen fra Joël Barre på mange måter et klart brudd med den franske holdningen i det industrielle samarbeidet med Tyskland om forsvarsspørsmål. Ikke bare advarer Paris om sin svært sannsynlige tilbaketrekning fra MAWS-programmet på kort sikt, men det gjør det indirekte, nøyaktig på samme måte som den som ble brukt av Berlin angående oppkjøpet av P8A-ene, som franske myndigheter ble informert om gjennom pressen. Dette markerer utvilsomt en viss form for irritasjon og en dyp merkbar irritasjon fra franske myndigheters side overfor Tyskland, både angående MAWS-programmet og de andre programmene som er iverksatt. Derfor foreslo Jöel Barre, under samme høring, at Frankrike absolutt ville ta initiativet til å gå videre alene i Tiger 3-programmet knyttet til moderniseringen av Tiger-kamphelikoptre, mens Tyskland fortsetter med denne filen med å spille for tid, og at det ville også her ha anmodet Boeing og det amerikanske FMS om et tilbud knyttet til Apache AH-64E helikoptre, selv om i disse filene, feilene er åpenbart delt og oppfatningene er forskjellige avhengig av om du er tysk eller fransk.

Tiger HADDE mot MinDef News Defense | Tyskland | Maritime Patrol Aviation
Tiger 3, etterfølgeren til Tiger HAD, vil trolig være det neste programmet Frankrike vil bestemme seg for å gjennomføre uten Tyskland

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Tyskland | Maritime Patrol Aviation

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler