Tyrkias Baykar utvikler høy ytelse, ombord stealth kamp drone

- Annonse -

Uten å oppnå effektiviteten til ertekampanjen rundt presentasjonen av den nye russiske lettjageren, den tyrkiske Baykar, bygger på de kommersielle og operasjonelle suksessene til sin lette Medium Altitude Long Endurance drone TB-2 Bayraktar, har også hevet forventningene til presentasjonen av sitt nye kampdroneprosjekt i en gåtefull video som avslører visse deler av enheten. Sløret ble løftet i dag på denne nye enheten, som foreløpig kun eksisterer i digital versjon, og som ikke har fått en offisiell betegnelse, men som selvsagt har veldig store ambisjoner for produsenten og hele den tyrkiske luftfartsindustrien.

Foreløpig er informasjonen mer enn begrenset om den nye dronen. Bortsett fra 4 bilder som lar deg se dets generelle utseende og dens enmotorskonfigurasjon, har produsenten spesifisert at den vil kunne overskride høyden på 40.000 1,4 fot, at dens maksimale hastighet vil være Mach 1,5, og at dens bæreevne i lasterommet vil utgjøre 25 tonn, enheten kan bruke luft-til-luft, luft-til-bakke og luft-til-overflate-missiler, samt styrede bomber. I tillegg viser bildene som presenteres en turbojet utstyrt med en etterbrenner, sannsynligvis en modell avledet fra Ivchenko AI-XNUMX fra ukrainske Motor Sich, en struktur som antyder en viss form for stealth, samt muligheten til å bli implementert fra Anadolu angrepshelikoptertransportør som snart vil slutte seg til den tyrkiske marinen som flaggskip, og som ble sterkt handikappet av Washingtons ekskludering av Ankara fra F35B-programmet.

Baykar drone Anadulu News Defense | Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Kampdroner
Den nye dronen er åpenbart ment å bli båret om bord på hangarskipet Anadulu, så vel som det sannsynlige søsterskipet til den tyrkiske marinen.

Vi forstår at Baykar ønsker å gå inn i, med dette programmet, en helt annen dimensjon enn den som gjorde suksessen, nemlig lette MANN-droner, med begrenset bæreevne, men spesielt rimelige og effektive i kamp. Fordi hvis TB-2 Bayraktar, samt den nye tvillingmotoren Akinci, er først og fremst designet for engasjementer med middels og lav intensitet, vil det nye flyet på sin side tilby ytelse som kan sammenlignes med et trenings- og angrepsfly som den sørkoreanske FA-50 eller den russiske Yak-130, som begge har avansert bakke. angrepsevner mot godt forsvarte mål, samt midler til å engasjere fiendtlige fly og andre droner. Vi må naturligvis vente med å lære mer om dronen, spesielt angående dens autonomi, men også dens innebygde elektronikk, for å få en mer presis ide om dens operasjonelle evner. Det er likevel sant at den tyrkiske industrimannen ser ut til å ikke hvile på laurbærene, siden han så vidt er ferdig med å teste Akinci, og allerede er fokusert på et nytt program med ambisiøse ambisjoner.

- Annonse -

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Kampdroner

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

- Annonse -

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler