Den russiske CheckMate, en kommersiell og operativ trussel for Europa

Ertekampanjen som gikk forut for den offisielle presentasjonen av den nye 5. generasjons lette jagerflyet fra russiske Sukhoi hadde skapt åpenbar begeistring blant alle observatører av den globale forsvarsluftfartsindustrien. De ble ikke skuffet, ettersom kunngjøringene fra Sergeï Chemezov, administrerende direktør i Rostec, var forbløffende, og siden Checkmate, siden det ser ut til at dette faktisk er dets operasjonelle navn, er designet for å påtvinge seg i luften så vel som i internasjonale konkurranser i årene som kommer. Og så lenge kunngjøringene som ble gjort i går i Moskva faktisk materialiserer seg under testfasen som må finne sted mellom 2023 og 2025 for å settes i produksjon fra 2026, kan den nye Sukhoi-enheten ikke bare styrke betydelig betydelig innvirkning på den russiske luftfartsindustrien og potensielt luftstyrkene i mange land, men også drastisk redusere de potensielle markedene for europeiske fly som Rafaleden Typhoon og Gripen, på den internasjonale scenen.

La oss starte med begynnelsen, nemlig den annonserte forestillingen til Checkmate. Husk at dette er kunngjøringer og at alt dette må bekreftes under forsøk og internasjonale konkurranser. Imidlertid, med en maksimal startvekt på 18 tonn, faller flyet inn i kategorien flerbruks enmotors jagerfly, som F16, Gripen og Mirage 2000. Men rekkevidden på 1400 km i jevn konfigurasjon ( og mye mer med ekstra bokser), og dens bæreevne på mer enn 7 tonn, plasserer den mer i kategorien mellomstore jegere, som Rafaleden Typhoon, Super Hornet og F35A. Izd-reaktoren. 30 som produserer en skyvekraft med etterforbrenning på 18 tonn og 12 tonn tørr, vil flyet permanent ha et potensielt skyvevektforhold større enn eller lik 1, akkurat som Su-57 som det tar mange teknologier fra, inkludert reaktor. Dens stealth-konfigurasjon er ikke like avansert som den til den amerikanske F35, igjen som for Su-57, men er fortsatt betydelig, og ifølge Rostec ville den vært designet for å være effektiv på flere frekvensbånd, og ikke bare på båndene X og S som Lockheed-Martin-flyet. Merk at konfigurasjonen av den bakre halen med bakre faktisk gir bedre stealth mot lavfrekvente radarer, ved å redusere resonanseffekter.

chekmate side hold Analyser Defense | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Chekmate har, i likhet med Su-57, to siderom under toppen av vingen, for mest sannsynlig å romme et kortdistanse selvforsvarsmissil.

På den annen side, og i motsetning til sine vestlige kolleger, har sjakkmatten en vektorisert skyvekraft som gir den betydelige korte start- og landingsmuligheter, et kriterium som blir mer og mer viktig ettersom risikoen for konflikt med høy intensitet øker, og at flybaser vil helt sikkert være blant de prioriterte målene som er målrettet av motstandere av luftfart og artilleri. Faktisk vil enheten mest sannsynlig være avledet i en marineversjon ombord, med et veldig interessant operasjonspotensial for hangarskip uten katapulter. Denne samme vektoriserte skyvekraften vil gi den stor smidighet bare observere flydemonstrasjonene til Su-57, som har samme konfigurasjon, for å bli overbevist om dette, samtidig som den lar flyet nå Mach 1.8 og støtte supersonisk flyging over tid; begrepet "supercruise" som brukes under den offisielle presentasjonen. Når det er sagt, med 12 tonn tørr skyvekraft for en masse på mindre enn 18 tonn, kan vi forestille oss at denne kapasiteten er godt innenfor Checkmates rekkevidde.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler