Pakistan har angivelig bestilt 36 J-10C-krigere fra Beijing

Det er klart at den første tas i bruk Rafale Indianere fortsetter å provosere frem bemerkelsesverdige reaksjoner ved landets grenser. Etter styrking av det kinesiske forsvarssystemet nær Ladakh og Doklam-platåeneog en pressekampanje som grenser til latterlig for å presentere kinesiske flys overlegenhet mot de nye indiske flyene, er det Pakistans tur til å svare, nok en gang gjennom Beijing. Faktisk, ifølge en rekke pakistanske forsvarsorienterte informasjonssider, har landet formalisert en ordre på 36 J-10C enkeltjetjagerfly for å erstatte sine ærverdige Mirage III-er i angrepsoppdrag, og spesielt for å motvirke, ifølge disse kildene, trusselen Rafale.

Ingen tidsplan eller offisiell bekreftelse har ennå blitt publisert, og vi må være forsiktige med hensyn til vesentligheten av denne kunngjøringen, spesielt siden det ikke ville være første gang den pakistanske forsvarsmediesfæren ikke har antent på grunnløse rykter. Men det er også sant at under tidligere kunngjøringer av denne typen, hadde ryktet veldig raskt stilnet, mens det denne gangen vedvarer og til og med øker i intensitet. Videre, og til tross for mer enn ærefull ytelse av JF-17 lett jagerfly produsert i samarbeid med Beijing, har enheten verken lengden eller bæreevnen å tåle effektivt Rafale.

800px Pakistan luftvåpen FC 1 Xiao Long Defense News | Jagerfly | Indo-pakistansk konflikt
Det pakistanske luftvåpenet stiller allerede med mer enn 150 JF-17 Thunder sammen med deres F16, F5 og Mirage III/V. Til tross for sin effektive elektronikk om bord og dens bemerkelsesverdige kvaliteter, forblir flyet begrenset i sin våpenbærekapasitet, halvparten av J-10C.

J-10C er den nyeste og mest moderne versjonen av J-10 fighter utviklet av kinesiske Chengdu, som foretok sin første flytur i 1998, og som representerte det første moderne flyet av fullstendig kinesisk produksjon og opprinnelse til Beijing-flyvåpenet, etter lang erfaring med fly avledet fra sovjetiske modeller som J-8 avledet fra Mig-21 , J-11 på Su-27 og J-16 på Su-30. Hvis J-10 i designfasen, og i den ombordelektronikken, hadde stor fordel av støtten fra vestitalienske, israelske og til og med franske forsvarsselskaper, fikk ideen om at den ville være en kopi av Lavy-prototypen Israeli er ubegrunnet, spesielt siden Delta-canards aerodynamiske arkitektur til J10 er avledet fra flere kinesiske demonstranter som er før det israelske flyet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Indo-pakistansk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler