Disse fire driverne som hindrer den vestlige forsvarsinnsatsen mot Kina og Russland

Mens konkurransen mellom Vesten og den kinesisk-russiske blokken blir stadig hardere på den internasjonale scenen, viser en rekke simuleringer utført de siste årene at til tross for vestlige forsvarsutgifter 6 ganger større enn Kina og Russland til sammen, fortsetter sistnevnte å øke. deres relative militære makt, til det punktet at de sannsynligvis overkjører konkurrentene i tiåret som kommer. Vi kan naturlig nok bli fristet av trivielle forklaringer, som de svært ulike arbeidskostnadene mellom land, eller den mye fastere kontrollen som disse regimene pålegger sine respektive befolkninger. Disse forklaringene alene kan imidlertid ikke forklare slike uoverensstemmelser, og heller ikke vanskelighetene som vestlige demokratier møter med å komme på nivå med Moskva eller Beijing. Faktisk, utover de rene ytre og strukturelle årsakene knyttet til naturen til disse konkurrentene, ser det ut til at den vestlige forsvarsinnsatsen i dag er alvorlig handikappet av 4 fenomener som har dukket opp gradvis gjennom årene, og som nå i stor grad påvirker selve effektiviteten til dette. innsats, til det punktet å nøytralisere den budsjettmessige fordelen de har. Disse 4 overgrepene representerer faktisk i dag store og vanskelige hindringer å overvinne for å la vestlige land stille seg på lik linje med Beijing og Moskva i dette nye geostrategiske miljøet som vokser frem.

1- Forsvarsteknologi

Hvis det er ubestridelig at teknologi har spilt, og vil fortsette å spille, en avgjørende rolle i konflikter, er fristelsen naturlig nok sterk til å øke den teknologiske rollen i militær aksjon mest mulig for å håpe på en betydelig fordel. Utover et visst punkt forvandles imidlertid dette ønsket til en overbevisning, ja til og med et paradigme, for å bli en ekte teknologdrift, der troen på nye teknologier erstatter alle andre hensyn. Denne sikkerheten fører til en reell konseptuell forvirring av begrensningene knyttet til implementeringen av disse teknologiene utsmykket med alle dyder, enten det gjelder kostnader og tilgjengelighet av materialer, eller direkte sårbarheter indusert av dem. I løpet av de siste tiårene har det blitt observert mange eksempler på denne driften, enten av de 3 Zumwalt-klassekrysserne til den amerikanske marinen ment å revolusjonere marinekrigføring, og hvis hovedvåpensystem, 155 mm Advanced Gun System, ikke fungerer på grunn av de faraoniske kostnadene for hvert skudd som nærmer seg en million dollar, eller det tretti eller så Littoral Combat Ship hvis operasjonelle kapasitet ikke tillater dem å bli utplassert i en stridsone. Totalt vil disse to programmene ha kostet amerikanske skattebetalere tilsvarende 45 fregatter av den nye Constellation-klassen, som i dag er alvorlig mangelfull i den amerikanske marinen for å begrense maktfremgangen til den kinesiske og russiske marinen.

USS Zumwalt er på siste etappe av sin tre måneder lange reise til sin nye hjemmehavn i San Diego. 31620613005 0 Analyseforsvar | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | FORENTE STATER
USS Zumwalt og LCS Independence, to eksempler på programmer preget av utskeielser og overdrevne teknologiske ambisjoner, til det punktet at de har mistet all kontakt med operativ virkelighet og designkostnader.

Men det mest representative eksemplet på denne driften er utvilsomt Joint Strike Fighter-programmet som fødte Lockheed Martin F35, et kampfly som skal teknologisk overgå alle eksisterende kampfly og også standardisere støtte for landbaserte fly og på helikopterskip, og hvis avanserte stealth skulle gi en avgjørende fordel i kamp. Til slutt, i dag, mens enheten ennå ikke har nådd full industriell produksjon, ei heller dens operative referansestandard, ser det ut til at de overdrevne teknologiske beslutningene som ga opphav til det ikke tok hensyn til visse begrensninger indusert av dets valg, for eksempel når det gjelder vedlikehold eller luftfartsytelse; har, frivillig eller ikke, kraftig undervurdert kostnadene ved å implementere enheten; og har alvorlig overvurdert effektiviteten til den passive stealth som er implementert, mens potensielle russiske og kinesiske motstandere nå intensivt distribuerer deteksjonssystemer som er i stand til å motvirke dette, selv på store avstander, som lavhastighetsradarer og passive radarer.

Til syvende og sist, langt fra å representere en avgjørende ressurs, vil teknologien som førte til disse programmene, men også til mange andre, ha erodert investerings- og moderniseringskapasiteten til de amerikanske hærene, og ved transitivitet, til mange vestlige hærer, og tvunget US Air Force å revurdere sin moderniseringsplan, og vurdere å erstatte sine egne F16-er med en ny mindre kompleks og fremfor alt billigere enhet, i stedet for F35A. Vi vil også legge merke til, i dag, at denne samme urokkelige troen som de amerikanske hærene hadde skjult for bare noen få år siden, finnes i konseptet samarbeidende engasjement og kommunikasjon, Joint All Domain Cooperation, eller JADC, igjen presentert av USA Hæren så vel som det amerikanske luftvåpenet og den amerikanske marinen som alfa og omega for militær effektivitet i møte med fremveksten av kinesisk makt i Stillehavet. Imidlertid virker det litt raskt glemt, i forbifarten, at de kinesiske hærene også implementerer en sammenlignbar doktrine, og at dens antatte effektivitet bare er gyldig hvis vi har bølgenes overlegenhet for å opprettholde operativ kommunikasjon, et domene der nettopp russere og Kinesere investerer intensivt.

2- Forsvarsinnsatsen som offentlig politikk


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Budgets des armées et effort de Défense | Etats-Unis

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler