Den amerikanske marinen og kongressen engasjerer seg hardt over budsjettet 2022

- Annonse -

Å si at den amerikanske marinen har slitt med å definere en industriell strategi de siste årene ville være en underdrivelse, siden vanskelighetene og reverseringene har fulgt hverandre på kort tid. Det er sant at på mindre enn 24 måneder gikk dette fra et mål på 355 skip i 2030 til det på 500 skip i 2045, til å gå tilbake til et mål på 321 til 370 skip utstyrt med mannskap og 77 til 140 robotskip innen 2050 når presentasjonen av den nye kapasitetsplanen for kongressen i juni 2021. Disse ustanselige variasjonene og den åpenbare mangelen på synlighet som dette forårsaker for styrkene som for industrimennene, skapte en viss mistillit, for ikke å si en viss mistillit, fra de amerikanske senatorene og representantene. Og presentasjonen av 2022-budsjettet, som gir ordre på bare 8 nye skip, men forutser tilbaketrekning av nesten 19 skip inkludert 7 kryssere i Ticonderoga-klassen og 4 ekstra LCS, vakte sterke reaksjoner fra den amerikanske lovgiveren.

Spesielt flere emner irriterte medlemmene av senatkomiteene og Representantenes hus dypt, noe som førte til en voldsom kamp mellom den amerikanske marinen og amerikanske folkevalgte. Således, hvis senatkomiteen faktisk validerte finansieringen av en andre Arleigh Burke Flight III klasse destroyer i 2022-budsjettet som en del av tilleggsforespørslene sendt av Pentagon til kongressen, advarte de amerikanske senatorene bestemt admiralene som møtte hva det var. det siste året de drev med denne typen trening. Hvis det er tradisjon for de amerikanske hærene å sende, i tillegg til deres offisielle forespørsler om finansiering innenfor rammen av Pentagon-budsjettet, forespørsler om tilleggsfinansiering for programmer som ikke faller innenfor de etablerte budsjettrammene, ser det ut til at den amerikanske marinen nå, i likhet med de andre amerikanske hærene, forutser denne mekanismen i en slik grad at de bruker den på en rundvei for å finansiere essensielle programmer, noe som gjør det mulig å bevare finansieringen innenfor de normale rammene for parallelle programmer som ikke ville ha fått godkjenning fra kongressen.

Ticonderoga class cruiser News Defense | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Konstruksjon av militære fly
Den amerikanske marinen vil pensjonere 7 kryssere av Ticonderoga-klassen i 2022, mens bare 2 destroyere av Arleigh Burke-klassen vil settes i drift.

Det andre temaet med sterk spenning gjaldt fraværet av ordre på nye F/A 18 E/F Super Hornet jagerfly, mens den amerikanske marinens tidligere planlegging inkluderte bestilling av 36 nye kampfly på budsjettene for 2022, 2023 og 2024. I følge USA Navy, er det å foretrekke å rette disse investeringene mot modernisering og rekapitalisering av Super Hornets som for tiden er i flåten for å bringe dem til Block III, i påvente av at erstatningen F/A-XX tas i bruk som en del av NGAD Navy. program (forskjellig fra NGAD Air Force-programmet), innen 2030. Denne løsningen vil ikke bare gjøre det mulig å rette mer midler mot utviklingen av NGAD -programmet, men også for å frigjøre Boeing-produksjonslinjen i St. Louis, Missouri, slik at den kan akselerere moderniseringstakten til dagens F/A 18 E/F. Men for amerikanske senatorer er øvelsen som den amerikanske marinen ønsker å delta i, spesielt risikabel, spesielt siden den allerede mangler rundt førti kampfly for normal drift på grunn av mangel på tilgjengelighet av F35C, og at moderniseringen av F/. En 18 Super Hornet vil også tappe deler av denne flåten.

- Annonse -

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Konstruksjon av militære fly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

- Annonse -

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler