Joe Biden tilpasser USAs forpliktelse til å forsvare Taiwan med NATO

Den amerikanske presidenten er sterkt bestridt i USA, men også på den internasjonale scenen siden den katastrofale kollapsen av statsstrukturer og den afghanske hæren på bare noen få uker etter at tilbaketrekningen av amerikanske soldater begynte. Spesielt er det mange som knytter denne tilbaketrekningen og beslutningen som de nå anser som tvilsom av USA for å sikre sikkerheten til sine nære allierte, inkludert blant ledere for noen NATO-land. Det er for å forklare seg på disse spørsmålene den amerikanske presidenten innvilget et intervju med ABC -kanalen, et intervju hvor han fremfor alt ble avhørt om den antatte unnlatelsen av de amerikanske etterretningstjenestene til å forutse debakelen. Spørsmålet om konsekvensene av denne episoden for troverdigheten til USA med dets allierte ble naturlig nok tatt opp av journalisten, og Joe Bidens svar, selv om det stort sett ikke ble lagt merke til i vestlige medier med fokus på Afghanistan, markerer et avgjørende skritt i utviklingen av global geopolitisk situasjon.

Faktisk, da journalisten påpekte virkningen av denne krisen på troverdigheten til USA for å sikre forsvaret av Taiwan, svarte den amerikanske presidenten ved å sette Washingtons besluttsomhet om å forsvare øya på lik linje med det som forbinder USA. Stater med sine nærmeste NATO-allierte, Japan og Sør-Korea. Ved å uttrykke seg på denne måten bekrefter Joe Biden utvetydig at Washington faktisk har bestemt seg for å begrave avtalene i Taiwan Relations Act av 1979, der USA gikk med på å betrakte øya som en integrert del av Folkerepublikken Kina, og forpliktet seg til ikke å gripe inn i prosessen med tilnærming til de to statene, spesielt ved å begrense leveranser av militært utstyr til utstyr utelukkende for defensive formål i Taipei, og ved å forplikte seg til ikke å utplassere militære styrker på øya, selv om dette siste punktet er bevisst tvetydig på dette nivået.

M109 Forsvarsnyheter | Militære allianser | amfibisk angrep
Valideringen av salget av 40 M109 selvgående kanoner til Taiwan i begynnelsen av august utløste en ny runde med øvelser av PLA rundt den uavhengige øya.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Amfibisk angrep

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT