Russland presenterer eksportversjonen av sitt nye Hermes langdistanse anti-tank missil

Utenfor bortkommen ammunisjon og droner, hvis det er et våpensystem som har vist sin effektivitet under konflikt mellom aseriske og armenske styrker i Nagorno-Karabakh høsten 2020 var det det israelske langdistansepanservernmissilet SPIKE NLOS, som ødela et betydelig antall armenske panserkjøretøyer og festninger uten at målene noen gang var klar over at de ble målrettet. På samme måte som den første generasjonen AT-2 antitank-missiler som herjet i rekkene av israelske panserkjøretøyer under Yom Kippur-krigen, og førte til massiv inntreden av denne nye typen våpen i alle hærer, antitanken. missil langdistanse "No Line of Sight" eller NLOS, det vil si i stand til å skytes uten en direkte siktlinje mot målet, er nå i ferd med å bli et viktig system i moderne panservernkamp, ​​og mer generelt i middels til middels kamp. høy intensitet.

Russland ventet ikke på at Nagorno-Karabakh-krigen skulle bli klar over sårbarheten til antitanksystemer for artilleri- eller luftvernsystemer når de utrustet fly, og begynte tidlig på 2010-tallet å utvikle et nytt missil for sine kamphelikoptre, Izdeliye 305 eller produkt 305, oftere referert til som Hermes, designet og produsert av selskapet KBP Instrument Design Bureau, et datterselskap av giganten Rostec. Har til hensikt å erstatte 9M120 Ataka -missil ombord Mi-28MN helikoptre et Modernisert Ka-52M, tillater den, gjennom sin lengde på 25 km, sitt blandede treghets- og infrarøde målstyringssystem med mennesket i sløyfen, og sin militære belastning på 25 kg, å engasjere fiendtlige pansrede kjøretøy og bunkere uten å måtte utsette seg selv for ild. mens de forblir utenfor rekkevidde av motstanderens kortdistanse luftvernsystemer. Videre, på grunn av lengden og den endelige infrarøde veiledningsmodusen, tyder alt på at Izdeliye 305 har en siste stupefase, noe som gjør det mye vanskeligere å avskjære av Hard-Kill-systemer som det israelske trofeet. Som de fleste nye russiske systemer, var Hermes kamp testet i Syria, med et vellykket skudd oppført i 2019.

Mi 28NM Defense News | Nagorno-Karabakh konflikt | Våpeneksport
Russland avduker eksportversjon av sitt nye Hermes 3 langdistanse anti-tank missil

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Nagorno-Karabakh konflikt | Våpeneksport

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler