Russisk militær marineproduksjon overgår nå Europa

Denne 23. august ble presidenten Vladimir Putin kunngjorde starten på byggingen av 6 nye skip beregnet på den russiske militærflåten i anledning besøket til ARMY-2021-utstillingen som holdes i Patriot Park i forstedene til Moskva. Dette er således 2 nye atomubåter med ballistiske missil av Borei-A-klassen, 2 konvensjonelt drevne ubåter Project 636.3 forbedret Kilo og 2 lette fregatter hvis eksakte modell ikke er annonsert (22380 eller 22385) som skal bygges ved Severodvinsk, St. Petersburg og Komsomolsk-on-Amur verft. Vladimir Putin har de siste månedene blitt vant til denne typen kunngjøringer om den russiske marinen, etter å ha gjør det samme 16. juli 2020 kunngjøring av byggingen av 2 22350 admiral Gorshkov fregatter, 2 885-M Yassen atommissilangrepsubåter og 2 nye 23900 angrepshelikopterskip under bygging ved Kerch-verftet på Krim, deretter 28. april 2021 kunngjorde starten på byggingen av 2 Borei-A kjernefysiske ballistiske missilubåter, to konvensjonelt drevne ubåter 636.3 Forbedret kilo og to korvetter 20380 Steregushchiy. Med dagens kunngjøring er det 18 nye større skip, inkludert 10 ubåter, hvis konstruksjon vil være sjøsatt om et knapt år.

Etter den sovjetiske kollapsen gikk militær skipsbygging gjennom 20 svært vanskelige år, knyttet til fravær av offentlig finansiering, opphør av investeringer og kunnskapsflukt, noe som i stor grad undergravde selskapets operative evner. Den russiske marinen, som var ingen lenger i stand til å erstatte eller til og med vedlikeholde sine marineenheter på riktig måte, selv de viktigste som atomubåter med ballistiske missiler, eller SSBN-er, som utgjør en nøkkelkomponent i landets atomavskrekking. På slutten av 2000-tallet var den russiske marinen således ikke engang i stand til å sikre den operative varigheten av russisk avskrekking ved kun å holde et SSBN til sjøs halvparten av tiden. Bøyningen på dette området kom i to trinn. For det første, under den georgiske kampanjen i 2008, innså det russiske militæret raskt at hvis de hadde dratt nytte av en amfibiestyrke og dens eskorte, kunne de ha tatt de georgiske styrkene bakfra og redusert varigheten og tapene av denne krigen, selv om lynet ( 5 dager). Dette resulterte i bestillingen på 2 Mistral-klasse helikopterskip fra Frankrike, da russiske verft ikke hadde kapasitet til å bygge slike skip på det tidspunktet.

Borei A Defense Analysis | Amfibisk angrep | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Byggingen av den første Borei-klassen SSBN tok 17 år. Moderniseringen av russisk industriell infrastruktur gjorde det mulig å redusere denne reléen til bare 7 år, tilsvarende europeisk produksjon.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 analyserer forsvar | Amfibieangrep | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler