Tyrkia ønsker å utvikle den mektigste ødeleggeren i Middelhavsteateret

Siden hans tiltredelse til makten i 2003, har RT Erdogan, første statsminister fra 2003 til 2014, deretter president i republikken Tyrkia siden den datoen, gjennomført en enorm nasjonal innsats til fordel for hærene, med et budsjett som er vedtatt i 20 år fra 7 milliarder dollar til mer enn 20 milliarder dollar, til tross for at den tyrkiske liren ble devaluert med 80 % av verdien i samme periode. Samtidig påtok han seg å utvikle en enorm og robust nasjonal forsvarsindustri, med fremveksten av flere nasjonale og globale aktører som missilprodusenten Roketsan eller droneprodusenten Baykar. På marinefeltet var innsatsen organisert rundt et meget ambisiøst program, den MILGEM-programmet, hvis lansering går tilbake til 2004, og som i dag driver den tyrkiske militære marineindustrien til forkant av det europeiske og globale markedet.

MILGEM -programmet, som skal gjøre det mulig å modernisere den tyrkiske flåten innen 2030 med helt lokalt produserte skip, består av 3 skipsklasser, Ada -klasse korvetter, Istanbul -klasse fregatter og TF -destroyere. -2000. Byggingen av 4 Ada klasse anti-ubåt korvetter fant sted mellom 2005 og 2015, og de 4 enhetene på 2400 tonn er i dag i tjeneste innenfor den tyrkiske marinen. Disse økonomiske og effektive skipene ble også bestilt av Pakistan (4 langstrakte enheter på 3000 tonn) og av Ukraina. I 2017 begynte produksjonen av den første Istanbul-klassen fregatten, et 3000-tonns skip med en anti-ubåt kall, men denne gangen utstyrt med et 16-cellers MDAS vertikalt utskytingssystem for å romme like mange overflate-til-luft-missiler på middels rekkevidde HISAR. TCG Istanbul-fregatten, den første enheten i den samme klassen, ble lansert i januar 2021, og skulle bli aktiv i 2023. Når det gjelder TF-2000-destroyeren, var det utvilsomt en av stjernene i IDEF 2021-showet som ble holdt i Istanbul fra 17. til 20. august.

Tf 2000 Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | Laservåpen og rettet energi
Tidligere modeller av TF-2000 viste et skip som fortsatt var utstyrt med mange amerikanske teknologier. Legg merke til de 2 Phalanxene som er erstattet av CIWS Gökdeniz på 2021-modellen (se illustrasjonsbilde)

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independant Propulsion AIP | Analyses Défense | Armes Laser et énergie dirigée

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler