India starter konkurransen om å bygge 4 amfibiske angrepsskip

- Annonse -

Indias våpenprogrammer er nesten alltid ekstraordinært komplekse, og mislykkes ofte selv når en vinner er avgjort, og kolliderer med landets teknokrati. Dette var tilfellet med MMRCA-programmet (126 Rafale) kansellert i 2015, som konkurransen om å skaffe 6 tankskip, vunnet to ganger av A330MRTT i 2006 og 2013, og to ganger kansellert i 2010 og 2016, eller FGFA-programmet som planla å designe sammen med Russland en erstatning for Su-30MKI på grunnlag av Su-57 og som ble kansellert i 2018 av New Delhi. Dette var også tilfellet for Multi-Role Support Vessel-programmet som i 2011 planla å bygge 4 helikopterbærende amfibiske angrepsskip for 16.000 2 crore (€2020 milliarder) og som endte opp med å bli kansellert i XNUMX på grunn av forsinkelser. hadde tatt utvelgelsesprosedyren, mens teknologiene, den geopolitiske konteksten og behovene til den indiske marinen på sin side hadde utviklet seg dypt over denne perioden.

Hvis tekniske forventninger har endret seg, forblir det grunnleggende behovet for å ha en angrepsflåte som er i stand til å konkurrere med den kinesiske Type 071 og Type 075 en nødsituasjon for den indiske marinen, som i økende grad må møte inngrepene fra den kinesiske flåten i Bengalbukta og det indiske hav. Dette er grunnen til at den indiske forsvarsministeren nettopp har relansert prosedyren ved å publisere en forespørsel om informasjon for lokal bygging av 4 amfibiske angrepshelikopterskip, med en frist på 60 måneder for bygging av den første enheten, etterfulgt av 3 leveranser 12 måneders mellomrom. Hvis bare indiske verft har tillatelse til å konkurrere, kan (og vil) de slå seg sammen med en internasjonal tjenesteleverandør som har ansvaret for å sørge for design og teknologioverføringer som er avgjørende for konstruksjonen av slike skip, som, som vi vet, alle er unntatt enkle å produsere. . La oss huske på dette emnet at det tok Russland 6 år å start programmet 23900 Ivan Rogov, mens de hadde dratt nytte av betydelige teknologioverføringer som en del av Mistral-programmet.

IAC1 INS Vikrant Defense News | Amfibisk angrep | Militær marinekonstruksjon
INS Vikrant, Indias første lokalbygde hangarskip og symbol på New Delhis marineambisjon, begynte sine sjøprøver i slutten av juni 2021

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Amfibieangrep | Militær marinekonstruksjon

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler