Tyrkiske hærer mottar sine første Akinci -droner

To år. Så lang tid tok det for den tyrkiske spesialisten i produksjon av militærdroner Baykur, for å bringe sin nye Medium Altitude Long Endurance-drone MALE Akinci fra prototypestadiet til dens operative inntreden i de tyrkiske hærene. Den 29. august, under en seremoni med sterke nasjonalistiske impulser, var det selveste president RT Erdogan som feiret ankomsten av den nye kampdronen i sine hærer, med uforklarlig stolthet fra den tyrkiske lederens side. Det må sies at Akinci PT-2 TIHA har nok til å tilfredsstille presidenten, og hans innsats til fordel for en mektig og autonom tyrkisk forsvarsindustri, ved å utgi seg som et troverdig alternativ til vestlige, russiske og kinesiske droner, men også ved å bekrefte uten tvil egne bransjekapasiteteretter rungende operasjonell og kommersiell suksess med den lette MALE TB2 -dronen fra samme Baykar.

Å utvikle Akinci, Baykar var ikke fornøyd med å ri suksessen til flaggskipmodellen sin, som demonstrerte det effektivitet i Libya og i Nagorno-Karabakh. Selskapet har faktisk tatt mange risikoer for å designe en mye mer imponerende drone, 20 meter i vingespenn og 6 tonn ved start for Akinci sammenlignet med 12m og 650 kg for TB2, for å tilby et reelt alternativ til droner. kinesisk eller russisk, som med den fremtidige europeiske Euromale-dronen. Og faktisk har Akinci ytelser som ikke står i forhold til sin forfader, i stand til å bære opptil 1,3 tonn nyttelast i en høyde på 12.000 200 meter og med en marsjfart på 180 knop, sammenlignet med 6500 kg ved 200 m ved 2 km/t for TBXNUMX, og plassere Akinci i samme kategori som General Atomics MQ9 Reaper. Samme kategori, med en stor forskjell, prisen, siden hvis prisen på Akinci er en nøye bevoktet hemmelighet, anslår mange at den vil bli tilbudt til en pris på $80 til $90 millioner for systemet med 3 droner, dvs. halvparten av pris på et Reaper-system, og et konkurransedyktig tilbud i forhold til Chinese Wing Loong II.

TB2 drone Defense News | Konflikt i Libya | Nagorno-Karabakh-konflikten
TB2 Bayraktar lettvekts MALE-drone har forbedret omdømmet til Baykar-selskapet samtidig som den drev den tyrkiske forsvarsindustrien inn i det globale medienes søkelys.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Konflikt i Libya | Nagorno-Karabakh-konflikten

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler