Japan, Sør -Korea og Taiwan fortsetter budsjettarbeidet til fordel for forsvaret

I likhet med flertallet av utviklede land har landene som grenser til Kinahavet sett sine forsvarsbudsjetter øke betydelig de siste årene, i møte med den nådeløse økningen i makten til People's Liberation Army som om ti år vil ha tegnet kartet over regionale geostrategiske balanser. For de tre hovedallierte i USA nærmest Kina, Japan, Sør-Korea og Taiwan, er tiden åpenbart ikke inne for å bremse denne innsatsen, siden både Tokyo og Seoul og Taipei jobber, som en del av forberedelsene av 2022 forsvarsbudsjett, på betydelige økninger i deres investeringer i dette området, henholdsvis 2,6 % for Japan, 4,5 % for Sør-Korea og 5,2 % for Taiwan. La oss huske at det kinesiske forsvarsbudsjettet vokser i gjennomsnitt med 6 % per år, og har gjort det i mer enn 20 år.

Således 31. august, forsvarsdepartementet av Japan adressert en forespørsel om budsjettvarsel for 2022 av nesten 5.480 50 milliarder yen, eller 2,6 milliarder dollar, en økning på 114 % sammenlignet med forrige års budsjett. Disse nye kredittene vil nesten utelukkende bli viet til å intensivere investeringer i forsvarsforskning og -utvikling i landet, som vil øke med 325 milliarder yen for å nå 54 milliarder yen, en økning på 8,6 % på ett enkelt år, som representerer det høyeste forsvars-FoU-budsjettet. noen gang tildelt av Japan. Det er sant at Tokyo ikke mangler på ambisjoner og prosjekter på dette området. Dermed vil 3,9 milliarder yen bli viet til utformingen av et antidronesystem basert på mikrobølger, og XNUMX milliarder yen til utviklingen av et guidet hypersonisk skall, et prosjekt som hærenes japanske kvinner har store ambisjoner for.

FFM 2 JS Kumano 03 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Den japanske marinen har til hensikt å motta 22 5,500-tonns Mogami-klasse fregatter i løpet av de neste 8 årene, for å erstatte sine eskorte-destroyere, som en del av det intense pågående moderniseringsprogrammet.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler