På tampen av øvelsen Zapad-2021 akselererer tilnærmingen mellom Minsk og Moskva

Hvert år organiserer de russiske væpnede styrkene en stor større øvelse som finner sted i begynnelsen av september. I en 4-årig syklus foregår den vekselvis i Øst-Russland (Vostok), Sentral-Russland (Tzentr), i Kaukasus (Kavkaz) og i den vestlige sonen (Zapad). Årets øvelse, Zapad-2021, hvis kulminerende del vil finne sted fra 10. til 16. september, vil stort sett finne sted i Hviterussland, så vel som rundt Saint-Peterburg og i Kalningrad-enklaven, og vil totalt mobilisere nesten 200.000 15.000 soldater og sivile, selv om antallet soldater som faktisk er utplassert av Russland for denne øvelsen i Hviterussland vil ikke overstige 2020 XNUMX. I motsetning til tidligere år, er imidlertid denne øvelsen en del av en enorm innsats for å bringe nærmere sammen Minsk og Moskva, etter de sterke protestene etter det svært tvilsomme valget av president Lukasjenko sommeren XNUMX, og den sterke undertrykkelsen av alle protestbevegelser som fulgte .

Mens på tampen av valget, den hviterussiske presidenten iscenesatte et angrepsforsøk fra Russland på Hviterussland for å tiltrekke seg vestliges gunst, Alexandre Loukashenkp måtte bestemme seg for å appellere til Moskva da kort tid etter disse, dessuten preget av tallrike bedragerier, måtte han begrense folkebevegelsen som truet med å avskjedige ham. Muligheten var åpenbart for god til at Kreml ikke kunne gripe den, Vladimir Putin har aldri lagt skjul på at han hadde til hensikt å bringe de to landene nærmere hverandre. Siden den gang har den hviterussiske presidenten mangedoblet overgrepene, omdirigert et rutefly for å avhøre en motstander, mangedoblet politiske rettssaker og gått så langt som implementere et nettverk av illegale migranter fra Syria og Irak å prøve å destabilisere sine litauiske, latviske og polske naboer. Ved flere anledninger lot han også som om han forutså et NATO-angrep på Hviterussland, uten at dette, det er sant, forårsaket lite følelser, verken i Vesten, eller til og med i Russland.

s 400 1191011 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Hviterussland
De hviterussiske militærmyndighetene har nå i mer enn 6 år håpet på å motta S-400-systemet for å styrke deres luftvernevner. Men Minsk har aldri hatt midler til å finansiere de 450 millioner dollar per batteri som systemet koster

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Hviterussland

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler