For den amerikanske hæren blir det presserende å bytte ut luftvernsystemene Patriot og Stinger

I løpet av de siste 4 årene har Raytheon og det amerikanske utenriksdepartementet klart å overbevise 4 europeiske land til å kjøpe MIM-104 Patriot luftvern- og antimissilsystem: Sverige, Romania og Polen i 2017 og 2018, og mer nylig Sveits i en konkurranse mellom det amerikanske systemet og den fransk-italienske SAMP / T. Totalt er det for tiden 6 europeiske NATO-medlemsland som implementerer dette systemet, pluss Sverige og Sveits, som er eller snart vil bli utstyrt med dette systemet. Det bærbare FIM-92 Stinger-systemet utstyrer 9 europeiske væpnede styrker. Disse to systemene, for det meste anskaffet i løpet av det siste tiåret, representerer derfor en viktig og avgjørende komponent i det europeiske luftvernforsvaret, og derfor av sikkerheten til det gamle kontinentet, spesielt siden de også er i hjertet av den amerikanske hærens luftvernforsvar.

Men for general Brian Gibson, sjef for den amerikanske hærens luftvern- og antimissilforsvarscelle, er det nå påtrengende å erstatte disse to systemene som er arvet fra den kalde krigen, for å erstatte dem med nye, moderne og tilpassede enheter. av trusselen. Under en webcast til Fires Conference i Oklahoma erklærte den amerikanske generalen at det ikke lenger var mulig å bygge et moderne luftvernforsvar på grunnlag av disse våpensystemene, til og med modernisert, og at det nå var avgjørende å designe nye systemer med "formidable" evner for å møte nåværende og fremtidige utfordringer.

Patriot PAC3 Radar Tyskland | Forsvarsanalyse | Laservåpen og rettet energi
Patriot PAC-65s AN/MPQ-3 radar er veldig kraftig og spesielt effektiv, men tilbyr kun retningsdeteksjonsevne. Den må erstattes fra 2022 av den nye LTAMDS AESA-radaren som vil tillate systemet å tilby 360° konvertering, takket være to sekundære antenner som dekker side- og baksektorene, men som gir redusert deteksjonskapasitet.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Laservåpen og rettet energi

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler