Må den britiske hæren forlate Ajax pansrede program?

På midten av 90-tallet forpliktet den britiske hæren seg til å erstatte sine Scorpion-, Scimitar-, Spartan- og Sultan-sporrekognoserings- og spesialiserte panserkjøretøyer, som hadde vært i tjeneste siden tidlig på 70-tallet, og som begynte å tydelig vise vekten av årene i et miljø i endring, raskt. Det var imidlertid ikke før i 2010 at, som en del av Future Rapid Effect System-programmet, bestemte det britiske forsvarsdepartementet seg for Lockheed-Martins Scout SV, til stor fortrydelse for BAe og dens CV90 som allerede vant en virkelig suksess. i Europa. Avledet fra ASCOD-modellen designet i fellesskap av Spania og Østerrike, skulle Scout SV deretter bestilles av London i mer enn 1000 eksempler i 5 versjoner og i to partier. Til slutt var den endelige ordren som ble signert i 2014 for 588 pansrede kjøretøy for 5,5 milliarder pund, fordelt på 3 hovedversjoner: Ajax væpnede rekognoseringskjøretøy i 245 enheter, Athena pansrede støttekjøretøy (kommando), Ares (troppetransport). ) og Argus (ingeniørrekognosering) i 256 eksemplarer, og 88 eksemplarer av Apollo- og Atlas-versjonene for rustningsreparasjon og gjenoppretting. De første leveransene skulle skje i 2017, da 489 av de 588 pansrede kjøretøyene skulle bygges i Storbritannia.

Dessverre fant programmet seg raskt fast av et stort antall tekniske problemer, spesielt angående overføringen, noe som førte til at det kom betydelig forsinket i tidsplanen, uten imidlertid å få panikk til de politiske og militære lederne som var ansvarlige for det. Situasjonen endret seg radikalt i juni 2021, da en artikkel publisert i The Times avslørte de mange problemene som påvirker rustning levert til den britiske hæren, og tvang sistnevnte til å suspendere leveranser fra november 2020 til mars 2021Og så suspendere dem uten en gjenopptaksdato fra juni. Under testene viste de pansrede kjøretøyene seg å være så støyende at den britiske hæren måtte forby mannskapene deres å forbli om bord i Ajax i mer enn 105 minutter, og forby kjøretøyene fra å overstige 32 km/t. I tillegg var vibrasjonene i det pansrede kjøretøyet så store at de skadet utstyret om bord, inkludert elektronisk utstyr, og hindret mannskapet i å bruke våpen om bord mens de beveget seg, en skam for et rekognoseringskjøretøy. pansret kjøretøy skal representere spydspissen til den britiske pansrede slagstyrken med sitt CT40-tårn som ligner på det som utruster de franske og belgiske EBRC Jaguarene.

CV90 Sverige Forsvarsnyheter | Lette og pansrede rekognoseringsstridsvogner | Bygging av pansrede kjøretøy
CV90 ble designet av Sverige, og ble presentert av BAe til Lockheed-Martins ASCOD som en del av Future Rapid Effect System eller FRES-programmet.

Fra en teknologisk skandale ble det raskt en politisk skandale, spesielt siden det, ifølge den britiske forsvarsministeren Jeremy Quin, til nå ikke er noen garanti for at defektene som er observert på Ajax kan løses effektivt, til tross for forsikringen gitt av Forsvarsdepartementet om å vie seg til det så mye som nødvendig. Mens det er i dag umulig å avgjøre når (og om) Ajax endelig vil være operativt, er den britiske hæren nå tvunget til å studere midlertidige erstatningsløsninger for å sikre pansrede rekognoseringsoppdrag, som f.eks. utvidelsen av dets Warrior infanteri kampvogner ment å bli erstattet av Rheinmetall Boxer, eller til og med å bruke noen av de nye bokserne, selv om ingen av dem var designet og tydelig mangler ildkraft til å utføre et slikt oppdrag.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Lette og pansrede rekognoseringsstridsvogner | Bygging av pansrede kjøretøy

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler