Det amerikanske flyvåpenet skjerper strategien for å redusere antallet F-35A som det vil kjøpe

I nesten 15 år hadde US Air Force bare ett svar på alle spørsmål angående jagerflåten sin, F-35A. Utstyrt med nesten mystiske evner for skjønn og kampkraft, måtte flyet svare på alle utfordringene de kunne møte i de 30 årene som kommer. Men siden de første prankene til Will Roper, daværende direktør for utvikling og oppkjøp av det amerikanske luftvåpenet på dette programmet i 2018, inntil de siste uttalelsene fra general Brown, stabssjef i USAF, og general Kelly, som kommanderer det amerikanske jagerflyet, reservasjonene til verdens ledende flyvåpenet angående sine favorittfly har fortsatt å vokse. Men mye mer enn enkle forbehold og isolerte forhandlingsforsøk til fordel for for eksempel en utvidelse av Next Generation Air Dominance-programmet som skal erstatte F-22 innen 2028, ser det nå ut til at US Air Force, hjalp til med dette ved å del av kongressen, har foretatt en reell strategi rettet mot redusere antallet F-35A som den vil bli utstyrt med, for å frigjøre plass og kreditter for nye enheter som bedre dekker deres behov.

Vi vet at det å takle Lockheed-Martins Lighting II-program var alt annet enn en enkel affære. Programmet representerer mer enn 400.000 XNUMX jobber i USA., smart distribuert til de mest innflytelsesrike statene i Representantenes hus av Lockheed, og har derfor parlamentarisk, og mer generelt politisk, støtte av største betydning. Bare omtalen av en mulig reduksjon i volumer bestilt av Pentagon fører derfor til et øyeblikkelig ramaskrik fra hundre amerikanske senatorer og representanter, akkurat som den mektige amerikanske luftfartsarbeiderforeningen, alltid raske til å legge press på folkevalgte for å bevare jobbene til medlemmene. I tillegg har programmet vært i hjertet av USAs internasjonale påvirkningsstrategi i nesten tjue år, med Washington destillert med sparsommelighet og kraftfull kommunikasjon eksportautorisasjonene for sin dyrebare enhet, noe som gjør det desto mer ønskelig i sine øyne. partnere og likevel kunder.

F35 fabrikkens forsvarsanalyse | Jagerfly | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Med mer enn 400.000 49 arbeidsplasser fordelt på 35 stater, er F-XNUMX-programmet et industrimonster som er svært vanskelig å riste på sitt politiske og økonomiske grunnlag.

For å lykkes med å bryte gjennom denne rustningen, var det derfor avgjørende å få på plass en strategi som var tilstrekkelig diffus og spredt over tid for ikke å møte en uoverkommelig mur av motstand, og tilstrekkelig effektiv til å garantere suksess. Når det gjelder strategi, har det amerikanske militæret, det er sant, noen forestillinger, og vi kan nå se alle deres ferdigheter, mens skjebnen til programmet nå ser ut til, om ikke forseglet, i alle fall betydelig undergravd. Faktisk har programmet de siste månedene funnet seg angrepet fra alle kanter, enten dets overdrevne vedlikeholds- og moderniseringskostnader er uforenlige med amerikansk budsjettplanlegging fra GAOs side og forsvarskomiteen til Representantenes hussin industrielle og teknologiske struktur eller dens operasjonelle begrensninger under en rekke simuleringer om en mulig konflikt med Kina. Andre faktorer, for eksempel dens manglende evne til å løse noen teknologiske problemerdens overflod av forbehold og dårlig utførelse som ikke klarer å bli absorbert, programvarens ustabilitet eller til og med defektene i dets ALIS/ODIN-vedlikeholdssystem, har opplevd en mye større medieeksplosjon enn tidligere, og eroderer bildet av enhetens overlegenhet i opinionen, spesielt i USA.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler