Med ARCAS driver Elbit infanterisoldaten inn i fremtiden

Science fiction-kino er rik på futuristiske våpen, i stand til å lokalisere et skjult mål, gjøre en nybegynner til en erfaren snikskytter, eller koordinere og presentere informasjon fra slagmarken. Hvis James Cameron forestilte seg det, forvandlet det israelske selskapet Elbit denne visjonen til en veldig ekte angrepsrifle, ARCAS, som presenteres neste uke på DSEI-messen i London. Og faktisk tilbyr Assault Rifle Combat Application System et løfte om evner uten sidestykke med eksisterende infanterivåpen, selv de mest moderne, ved å bringe sammen i ett enkelt utstyr, en angrepsrifle, et elektrosystem med lavt lys eller infrarød optikk , og et taktisk informasjons- og kommandosystem, alt styrt gjennom en enkel mini-joystick integrert i våpenets siktehåndtak.

Faktisk mottar infanteristen utstyrt med ARCAS, via teleskopet eller et monokulært, tallrik integrert informasjon i form av utvidet virkelighet om miljøet sitt, som kommer fra våpenet hans, hans elektro-optiske system så vel som annet personell utstyrt med ARCAS, og til og med andre systemer som er tilstede på stedet, for eksempel droner, alle blir slått sammen av våpenbehandlingsenheten for å bli presentert på den mest hensiktsmessige måten, mer effektive for soldaten. Dermed, takket være et enkelt og ergonomisk menneske-maskin-grensesnitt, kan soldaten oppdage bevegelige mål som er usynlige selv med en lysforsterker, identifisere opprinnelsen til trusler og til og med korrigere skuddet i henhold til parametrene for å sikte.

ArCAS HMI Defense News | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk | Samarbeidsforpliktelse
Elbit har utviklet et enkelt og intuitivt menneske-maskin-grensesnitt som lar alle ARCAS-funksjonene styres via en mini-joystick integrert i våpenets håndtak.
[armelse] [/ arm_restrict_content]

Men dette er bare de første funksjonene til ARCAS. Faktisk har Elbit designet våpenet rundt et åpent system, som vil gjøre det mulig å enkelt og raskt utvide funksjonaliteten, ved å koble det til slagmarkens styringssystem eller til relaterte systemer, for eksempel lette droner. gjenkjenning, sekundær elektro-optisk, lyd- eller elektromagnetiske deteksjonssystemer, samt et ikke-uttømmende utvalg av sekundære systemer med kapasiteter som komplementerer våpenets. I tillegg, i motsetning til den amerikanske hærens IVAS, som hviler en stor del av systemet på soldatens hjelm, er det meste av vekten her integrert i automatgeværet, og kun sikteokularet og den utvidede virkeligheten vil tynge ned soldatens hjelm. Systemet integrerer også mange nyttige funksjoner, som geolokalisering og navigasjon, muligheten for å ta opp videoen av engasjementet, samt en svært relevant treningsfunksjon for utvidet virkelighet.

Disse nye evnene samlet i ARCAS vil derfor kunne gi tilbake fordelen til israelske, og i forlengelsen, vestlige soldater, mens det som var deres styrke i mer enn 3 tiår, som kommunikasjonssystemer, geolokalisering eller hjelmer utstyrt med nattkikkerter, blir nå mer utbredt, også blant ikke-statlige stridende grupper. Faktisk, og utover avanserte samarbeidsevner, virker det faktisk avgjørende å gi vestlige infanteristyrker tilstrekkelig teknologisk merverdi til å gjenvinne overtaket på slagmarken, selv om andre land, som Kina og Russland, også utvikler svært avanserte infanterikampsystemer , slik som russiske Sotnik, en utvikling av Ratnik, som i likhet med ARCAS vil integrere samarbeidskamp og avanserte deteksjonsevner.

ARCAS reklamevideo av ELBIT

Hvis ARCAS strengt tatt ikke tilbyr nye evner, siden hver av dem allerede eksisterer og allerede er implementert, var Elbits tour de force å klare å bringe dem alle sammen i håndtaket før en automatrifle, og implementere dem på en samtidig og samarbeidsmåte, det er mer i et system rettet mot skalerbarhet, uten å tynge våpenet og infanteristen unødig. siden ARCAS i automatgeværversjonen veier kun 1 kg, inkludert batterier, og den kortløpede spesialstyrkeversjonen ikke overstiger 850 gr. Det gjenstår å se hvordan systemet oppfører seg i reell drift. Vi kan virkelig frykte at en mini-joystick ikke vil takle begrensningene i infanterikamp, ​​eller at kapasiteten for samarbeid og kommunikasjon mellom ARCAS lett kan blokkeres, eller til og med endres av et cyberinntrenging, eller alt bare brukes til å lokalisere transportører. Når det er sagt, har Elbit litt erfaring på alle disse områdene, inkludert å ha utviklet BMS slagmarkstyringssystemet som brukes av den israelske hæren.

Siste kriterium, men det er viktig, prisen på systemet er foreløpig ukjent. Vi kan lett forestille oss at det langt vil overstige prisene på dagens automatrifler, selv de mest avanserte, siden det samtidig er et våpen, et system for samarbeid og en systemsimulering og trening. Men det er også viktig å huske på at en stor del av hærene, særlig de vestlige hærene som kan ha midler til å skaffe seg et slikt system, allerede opererer sitt eget slagmarkstyringssystem, som så snart som da kan duplisere funksjonaliteten til ARCAS. I tillegg risikerer den australske hærens nylige erfaring med Elbit BMS å veie for vurderingen som militæret vil være i stand til å gjøre av dette systemet. Derfor, hvis ARCAS utvilsomt prefigurerer evnene til morgendagens infanterivåpen, er det fortsatt en lang vei å gå før Elbit klarer å gjøre det til mer enn en våpenshowstjerne.

[Armelse]

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk | Samarbeidsforpliktelse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler