Den greske statsministeren K. Mitsotakis bekrefter ny ordre for 6 Rafale

For bare et år siden kunngjorde den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis ordren på 18 jagerfly Rafale fra Frankrike, inkludert 12 brukte fra luft- og romvåpenflåten, for et beløp på 2 milliarder euro. Samtidig som det første flyet, brakt til F3R -standarden, ble offisielt overført til de greske luftmaktene i juli, sistnevnte har nettopp annonsert, under en tale holdt på den 85. Thessaloniki International Fair, ordren på 6 ekstra fly, for å bringe den hellenske flåten til 24 fly, og dermed svare forventningene uttrykt av de greske militærmyndighetene, da hypotesen lekket til pressen i april i fjor.

Den greske statsministeren ga ingen ytterligere informasjon om denne kontrakten, hans lange tale hadde fremfor alt fokusert på viktige økonomiske og sosiale kunngjøringer etter den ekstraordinære økonomiske oppgangen som landet har hatt glede av i 2 år, til tross for Covid-krisen som har skadet turistnæringen alvorlig. Vi kjenner derfor verken tidsplanen, kontraktsbeløpet eller standarden som de nye enhetene skal leveres til. Selv om de siste leveransene av den nåværende ordren vil finne sted i september 2023, er det sannsynlig at den nye Rafale bestilt vil ikke bli levert før 2024, noe som gjør dem kvalifisert for F4-standarden, og til og med F 4.2-standarden som vil gi nye muligheter for utvikling.

Rafale greece 1 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Le premier Rafale Hellenic ble overført til Hellas 21. juli 2021, knapt 6 måneder etter signering av kontrakten for anskaffelse av 18 fly

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler