Nord -Korea testet nytt cruisemissil med en rekkevidde på 1500 km

Bortsett fra testene av to kortdistanse ballistiske missiler, hadde Pyongyang vært ganske diskret de siste månedene siden valget av Joe Biden til Det hvite hus. Til og med den årlige paraden som markerer 73 -årsjubileet for grunnleggelsen av landet som ble holdt for noen dager siden i den nordkoreanske hovedstaden, fremhevet ikke nye missiler og våpen slik tilfellet var i fjor, men sivilsamfunnet, og spesielt lagene som er engasjert i kampen mot Covid19. Det må sies at Kim Jung Un, som har styrt landet med jernhånd siden farens død, har mye å gjøre for å prøve å gjenopplive landets økonomi, og for å kontrollere de betydelige feilene i systemet, spesielt i matfeltet.

Imidlertid kunngjorde de nordkoreanske myndighetene i går den vellykkede avfyringen av et nytt kryssermissil som fant sted 11. og 12. september. Missilet, som ser ut til å være inspirert av den amerikanske Tomahawk, ville ha tilbakelagt 1.500 km på 2 timer og 6 minutter, etter en åtte-figurs bane over landets landområder og territorialfarvann, før det traff målet. På grunn av denne utvidelsen, og den annonserte kapasiteten til å kunne bære et atomstridshode, kan dette nye missilet, implementert i henhold til bildet sendt til pressebyråer av en 4-akslet lastebil med 5 utskytningsrør, angripe, i tillegg til Sør-Korea Sør, japansk territorium, inkludert Tokyo eller øya Okinawa som er hjemsted for en stor del av de amerikanske styrkene som er utplassert i den japanske øygruppen, samt kinesisk og russisk territorium.

Nord-Korea ballistisk missil testillustrasjon Defense News | Atomvåpen | Nord-Korea
Nord-Korea har demonstrert sin evne til å designe og implementere ballistiske missiler som er i stand til å følge semi-ballistiske baner som utgjør reelle problemer for sørkoreansk og japansk anti-missilforsvar

Ankomsten av dette nye missilet, sammen med ballistiske missiler med en semi-ballistisk bane som allerede har vist sin effektivitet, vil høyst sannsynlig øke spenningsgraden i dette teateret som allerede er gjenstand for skarp konkurranse mellom Kina og USA, som så vel som dets allierte. Videre motvirker den til en viss grad Seouls strategi om å eliminere potensielle ballistiske rakettoppskytningssteder i Nord-Korea før Pyongyang kan bruke dem i tilfelle en overhengende konflikt. Kryssermissiler er imidlertid mye mer fleksible å bruke og mer mobile enn ballistiske missiler, noe som gjør deres forebyggende plassering mye mer farlig. I tillegg, på grunn av deres utskytnings- og flyprofil, er de mye vanskeligere å oppdage av overvåkingsradarsystemer, og drar maksimal nytte av terrengmaskering for å kompensere for deres lave relative hastighet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Atomvåpen | Nord-Korea

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler