Lockheed-Martin og Airbus står overfor Boeing for en ny tankbilkontrakt med det amerikanske luftvåpenet

I 2008 vant Airbus, daværende EADS, og amerikanske Northrop Grumman, KC-X-konkurransen for å levere et nytt tankfly til US Air Force, med et fly betegnet KC-45A avledet fraA330 MRTT. Men etter juridiske protester fra Boeing, som tilbød sin KC-46, ble beslutningen tatt om å avlyse konkurransen og holde en ny. Stilt overfor intens lobbyvirksomhet fra det amerikanske firmaet, og Northrop Grummans tilbaketrekning fra partnerskapet med EADS, vant Seattle-flyprodusenten til slutt den nye konkurransen i 2011, på grunnlag av en Boeing B-767 tilpasset selskapets behov. US Air Force, og betegnet KC-46A. En ordre på 179 fly ble da signert, med en første levering av 18 tankfly for 2018. Resten vet vi: mens Boeing-programmet så fristene sine glippe å nå full operativ kapasitet i 2023 i beste fall, og kostnadene vil øke med 5 milliarder dollar, delvis overtatt av Boeing selv. Samtidig viser A330 MRTT seg å være en stor operasjonell og kommersiell suksess, flyet er i tjeneste eller bestilt av 13 luftstyrker rundt om i verden, og har stort sett bevist seg selv, inkludert i kamp i hendene på franske eller britiske piloter.

Imidlertid representerer de 179 flyene bestilt av US Air Force bare en fjerdedel av tankflyflåten, og en ny konkurranse skal lanseres i løpet av de kommende månedene, denne gangen betegnet KC-Y og involverer en andre gruppe på 160 nye tankfly. skal leveres fra 2029. Boeing vil naturligvis tilby sin KC-46A, allerede i tjeneste med USAF, som utvilsomt representerer en stor ressurs, til tross for den tumultariske historien til enheten som peine for å løyse visse kritiske punkt, slik som nattsynssystemet som lar drivstoffoperatøren, kalt Boom, sikte påfyllingsdysen på baksiden av amerikanske fly. Men med den beviste suksessen til sin A330 MRTT, har Airbus, nok en gang, til hensikt å forsvare sine sjanser mot Boeing i et forsøk på å sikre en stor kontrakt som ingen andre på dette feltet.

KC46A og F35 Forsvarsnyheter | Tyskland | Tankfly
KC-46A Pegasus møtte en rekke tekniske og industrielle vanskeligheter under utviklingen.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Tyskland | Tankfly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler