For sine ledere må det amerikanske flyvåpenet bevege seg raskt eller tape for Kina

Hvis noen fortsatt var i tvil, forbereder USA og dets hærer aktivt på en mulig konfrontasjon, og kun én, mot Kina. Og for å gjøre det, det amerikanske flyvåpenet vil ikke bare måtte mobilisere alle ressursene sine, men også raskt utvikle seg, ellers vil det kanskje ikke være i stand til å gi amerikanske og allierte styrker den essensielle fordelen til å stå opp mot Beijings hærer. Dette er i det minste hva flere av lederne for verdens ledende luftvåpen erklærte, med bemerkelsesverdig synkronitet, i anledning den årlige utgaven av Air Force Associations Air, Space & Cyber-konferanse samt på USA Kongressen de siste dagene.

To hovedakser dukker opp fra dette nye fremstøtet i US Air Force-kommunikasjon. For det første ville det nå hastet å trekke seg ut av tjenestefly som forbruker budsjett- og menneskelige ressurser, og som ikke lenger gir betydelig merverdi for å holde kinesiske militærstyrker under kontroll. Så, for den nye sekretæren for luftforsvaret, Frank Kendall, er det nå påtrengende at amerikanske parlamentarikere blir enige om å sette sine personlige visjoner og mål, og de potensielle lokale implikasjonene av disse endringene, i bakgrunnen, for å la det amerikanske luftvåpenet forberede seg på konfrontasjonen som kommer, og som synes , med amerikanske tjenestemenns ord, noen ganger rett og slett uunngåelig.

A10 Thunderbolt Defense News | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Til tross for moderniserings- og vingeutskiftingsfasen som er påbegynt på mange A-10-er, presser det amerikanske luftvåpenet nok en gang på for at flyet skal trekkes ut av tjeneste, og slutte å forbruke menneskelige og budsjettmessige ressurser som ellers ville vært mer nyttige andre steder.

I USAFs severdigheter er U2-spionflyet, RQ-4-dronen og spesielt A-10 Thunderbolt II nærstøttefly, et fly favorisert av den amerikanske hæren for sin ildkraft og sin evne til å gi brannstøtte som ofte har vist seg avgjørende i operasjoner, men som nå viser seg, ifølge sjefene for luftvåpenet, å være alt for sårbare for motstand mot luftvern. forsvar for å representere en avgjørende eiendel. Enheten er desto mer i trådkorset ettersom den ser at implementeringskostnadene øker raskt på grunn av sin høye alder. Andre enheter, som f.eks KC-135 og KC-10 tankskip anses også for gamle og for sårbar til å kunne bli effektivt ansatt i et moderne teater med høy intensitet. Det vil i denne forbindelse bemerkes at det berømte "4+1"-formatet nevnt tidligere av General Brown, stabssjef for det amerikanske luftforsvaret, for å definere sammensetningen av den amerikanske jagerflåten i 2030, og hvis "+1" nøyaktig representerte A-10, har en tendens til å bli forvandlet, i munnen til tjenestemenn i Pentagon, i "4"-formatet, som bare ville være sammensatt av NGAD som erstatter F22, F-15EX, F-35A og den moderniserte F-16, eller erstatningen som i økende grad ventes av det amerikanske luftvåpenet, men hvorfra A- 10 ville være fraværende.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler