Vil USA eliminere den franske forsvarsindustrien?

De siste årene har USA ofte tatt store forsvarskontrakter fra Frankrike, noen ganger til og med presset kunden på å velge en annen tjenesteleverandør, så lenge den ikke var fransk. . Enten det er polske Caracal-helikoptre, belgiske eller sveitsiske F-35-er, Qatari-korvetter, eller helt nylig australske ubåter, har påfølgende amerikanske administrasjoner vist et reelt ønske om å hindre Frankrike i å få tilgang til visse internasjonale markeder, og har gått så langt som å gjennomføre massive operasjoner for å kaste ut Paris, som f.eks i Hellas om fregatter og rekkefølgen av Rafale. For noen observatører er dette ikke noe mer enn en kommersiell strategi, beleilig oppsummert med "business is business" som ville rettferdiggjøre den aggressiviteten USA demonstrerte mot Frankrike.

Imidlertid, ved å observere strategiene som brukes, og besluttsomheten demonstrert av USA i disse spørsmålene, forstår vi at problemene går langt utover rene kommersielle kriterier, for å utvide til en reell strategi for å kontrollere utenrikspolitikk og forsvaret av den vestlige sfæren, spesielt i Europa, et område der Frankrike og dets posisjoner arvet fra gaullismen fremstår som en hindring, ja en trussel, for USA. I denne artikkelen vil vi se hvorfor og hvordan Washington artikulerer denne strategien, og vi vil studere løsningene som er tilgjengelige for Frankrike for å prøve å motstå den.

En unik industri i Vesten

Utenfor USA er den franske forsvarsindustrien unik i Vesten, ved at den er den eneste som er i stand til å designe og produsere alle forsvarssystemene til en moderne væpnet styrke, uten på flere kritiske områder å være avhengig av amerikansk utstyr. Med unntak av noe spesifikt utstyr, som E-2C Hawkeye ombord overvåkingsfly, eller katapulter som utstyrer Charles de Gaulle hangarskip, er fransk industri faktisk i stand til å produsere alt nødvendig utstyr til sine væpnede styrker, alt fra pansrede kjøretøy til kampfly, fra ubåter til helikoptre, inkludert missiler, radarer og romsystemer. Det er også, med Storbritannia, det eneste europeiske landet som har sin egen kjernefysiske avskrekkingsstyrke, basert på 4 atom-ballistiske missil-ubåter utstyrt med interkontinentale ballistiske missiler, og på to skvadroner med Rafale utstyrt med luftbårne supersoniske atomraketter.

charles de gaulle hangarskip FREMM Defence Analyses | Australia | Jagerfly
Bortsett fra USA, og snart Kina, er Frankrike det eneste landet som implementerer et atomhangarskip utstyrt med katapulter og arresterende tråder, og tilbyr kraftprojeksjonsevner som ikke står i forhold til flyposten ved bruk av vertikale eller korte startfly som F35B, J -15 eller Mig-29.

Ikke bare er det autonomt på dette området, men utstyret er lik og noen ganger til og med overgår dets amerikanske motparter, samtidig som det oftest er mer økonomisk å kjøpe og bruke med lik eller bedre ytelse. Dermed ble en atomubåt av Suffren-klassen anskaffet for litt over 1 milliard euro av den franske staten, mens den amerikanske marinen betalte 3,5 milliarder dollar for en Virginia, absolutt bedre bevæpnet når det gjelder kryssermissiler, men ikke mer effektiv enn Fransk ubåt i sin primære funksjon som Hunter-killer, jakten på fiendtlige ubåter og skip. Det samme gjelder jagerflyet Rafale, som overgår F-35 på mange områder (manøvrerbarhet, handlingsområde, penetrering i lav høyde, etc.) og som vil se, i sin F4-versjon, ytelsen når det gjelder datasammensmelting som tar igjen de amerikanske flyene, for halvparten av eierkostnaden.

For å oppnå dette, og gitt Frankrikes økonomiske og demografiske begrensninger, er det avgjørende for Paris å stole på betydelige eksportmarkeder, ettersom nasjonal etterspørsel ikke er tilstrekkelig til å drive en slik industriell fullstendighet. Derfor er 40 % av den årlige omsetningen registrert av den franske industrielle teknologi- og forsvarsbasen, eller BITD, knyttet til eksport av forsvarsutstyr, som representerer 80.000 120.000 direkte arbeidsplasser og XNUMX XNUMX indirekte og induserte arbeidsplasser i landet, og betinger handlingsrommet for denne industrien til å utvikle seg og blomstre. Faktisk, og i likhet med målene for den amerikanske CAATSA-lovgivningen designet for å frata Moskva eksportinntekter fra forsvarsindustrien for å hemme dens egne evner til å støtte fullstendig strategisk autonomi, ser det ut til at Washington jobber med å forsøke å frata Paris eksportmarkedene. , med samme mål, men med mindre åpenbare metoder.

Målrettede, gjentatte og ødeleggende angrep


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Australia | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT