J-16D elektronisk krigsfly er i tjeneste med det kinesiske flyvåpenet

Mange ventet på at toseteren J-20A eller den ombordsatte J-35 skulle bli stjernen i det neste flyshowet i Zhuhai, som arrangeres neste uke i Sør-Kina. Ingen informasjon om tilstedeværelsen av disse nye enhetene har ennå blitt filtrert. På den andre siden, et J-16D elektronisk krigføringsfly, i fargene til luftstyrkene til People's Liberation Army, landet faktisk på flyplassen i Zhuhai denne tirsdagen for å delta i showet. Derfor er det ingen tvil om at den nye enheten, som er ment å tilsvare EA-18G American Growler, eller faktisk i tjeneste med det kinesiske luftvåpenet, som bringer en ny ledende kapasitet til Beijings militære arsenal.

I likhet med den amerikanske Growler, er J-16D en revidert og dypt modifisert versjon av en flerbruksjagerbomber, J-16, som ble tatt i bruk i 2012, og hvorav det anslås at mer enn 200 eksempler nå er i tjeneste med de kinesiske luftstyrkene. Avledet fra Su-30, er J-16 en helt kinesisk to-seters tung jagerbomber, designet for presisjonsangrep og luftoverlegenhet. I sin konvensjonelle versjon har den en AESA aktiv elektronisk antenneradar, et IRST frontalt infrarødt deteksjonssystem og en elektronisk krigførings- og selvbeskyttelsessuite, noe som gjør den til en perfekt enhet som står overfor de mest vestlige enhetene. Merk at IRST er fjernet på versjon D (se hovedillustrasjonsfoto), som strengt tatt ikke er en enhet beregnet på luft-luftkamp, ​​men hvis hovedoppgave er i elektrospekteret - magnetisk.

D 16 APL Defence News | Awacs og elektronisk krigføring | Forsvarskommunikasjon og nettverk
J-16 er et allsidig tungt jagerfly som er i stand til å motta et stort antall våpen, og som har ekstremt moderne flyelektronikk.

Den kan også utplassere et bredt spekter av ammunisjon, inkludert de nye kortdistanse PL-10, langdistanse PL-15 og PL-21 luft-til-luft-missiler, samt en rekke luft-til-bakke og luftvern ammunisjon, presisjonsskip. Flyet har en maksimal startvekt estimert til 77.000 35 pund (10 tonn), og drives av to WS-15A turbojetmotorer med en maksimal skyvekraft på 2 tonn hver, noe som gir det en maksimal hastighet på Mach 2000, og utmerket skyvekraft til -vektforhold. Dens kampautonomi er estimert over XNUMX km, og enheten har blitt brukt mange ganger for gjennomføre Beijings maktdemonstrasjoner rundt Taiwan de siste månedene, særlig ved å eskortere H-6 bombefly. I sin J-16D-versjon mottok flyet to store jamming pods som utstyrer hovedstøttene til hver av vingene, samt en modifisert cockpit for å kontrollere dette utstyret. Den vil også trolig motta anti-strålingsmissiler, disse kan allerede brukes av J-16, og vil utvilsomt ha luft-til-luft selvbeskyttelsesmissiler.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Awacs og elektronisk krigføring | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler