Russland fortsetter arbeidet med å modernisere sin marinestyrke

Etter Sovjetunionens kollaps opplevde den russiske marinen en lang periode med knapphet, og så at skipene ikke ble vedlikeholdt og nye enheter ankom sakte, hvis de i det hele tatt ankom. På slutten av 2000-tallet var den operative situasjonen til og med katastrofal, med et flertall av skip som var uegnet for kamp, ​​om ikke for navigasjon. Det var på dette tidspunktet Moskva tok beslutningen om å begynne å modernisere sin flåte, først ved å anskaffe nye modeller av godt bevæpnede patruljebåter og korvetter, som Buyan og Buyan-M, og konvensjonelle ubåter. Forbedret Kilo, samtidig som en omfattende plan for rasjonalisering og modernisering av mengden skipsverft som prikket landet. I de senere år, resultatene av denne innsatsen merkes tydelig, den russiske marinen er i dag en av de som mottar det største antallet nye marineenheter hvert år.

dans et intervju gitt til Tass-byrået, (fullversjon på russisk her) direktøren for marinekonstruksjon av OSK-gruppen, også tidligere stabssjef for den russiske marinen, admiral Vladimir Korolev, gir en uttømmende visjon om denne nåværende og fremtidige innsatsen. Dermed indikerer han at innen slutten av året vil ikke mindre enn 3 ubåter bli levert til den russiske marinen: atommissilubåten Knyaz Oleg av prosjektklassen 955A Borei-A, også den første produksjonsenheten til denne modellen, atomdrevne missilubåt Novosibirsk av 885M Iassen-M-prosjektet, og konvensjonelt drevet ubåtprosjekt 636.3 Magadan utpekt i NATO som Improved Kilo. Der korvett av klassen Steregouchtchi -prosjektet 20380 Retiviy vil også bli med i den russiske marinen. Husk at fregatten 22350 Admiral Golocko er også planlagt å gå i tjeneste innen utgangen av dette året, eller tidlig i 2022, og som den russiske marinen ønsket velkommen til aktiv tjeneste i mai 2021, første atomubåt i Iassen-M-klassen, Kazan.

Den russiske marinens Borei-klasse SSBN bruker 16 Boulava-missiler Forsvarsnyheter | Militær sjøkonstruksjon | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militær sjøkonstruksjon | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler