Hva er rekorden for Emmanuel Macrons femårsperiode når det gjelder forsvar?

Med en ytterligere økning på 1,7 milliarder euro i Forsvarets budsjett for år 2022, som bringer det til 40,9 milliarder euro, en økning på nesten 9 milliarder euro siden 2017, bekrefter regjeringen og forsvarsministeren Florence Parly strengt. respekt for 2019-2025 militær programmeringsloven, og løftene gitt av Emmanuel Macron under den forrige presidentkampanjen. Denne økningen, hovedsakelig fokusert på moderniseringsbehov når det gjelder utstyr, vil gjøre det mulig å bestille i 2022 nesten 400 nye Griffon, Serval og Jaguar pansrede kjøretøy fra Scorpion-programmet, samt 12.000 416 HK50 automatrifler, og starte moderniseringen av 245 Leclerc stridsvogner. Samtidig vil hærene motta 8 pansrede kjøretøyer, 90 NH3-helikoptre, Alsace-luftvernfregatten, atomangrepsubåten Duguay-trouin, samt 330 A2 MRTT Phoenix tankfly, 400 A4M samt 2 moderniserte Maritime Atlantic XNUMX patruljefly.

Til slutt vil 3 observasjons- og kommunikasjonssatellitter settes i bane, mens alle de store programmene som er annonsert de siste årene, som 3. generasjons atomrakettubåt, Fleet Supply Buildings, Patrouilleurs de Haute-Mer, den nye generasjonen atomfly carrier, FCAS kampflyprogrammet og Euromale droneprogrammet vil bli finansiert i samsvar med behov. Vi kan imidlertid ikke oppsummere oversikten over Emmanuel Macrons femårsperiode når det gjelder forsvar utelukkende på denne respekten for den militære programmeringsloven. Og hvis betydelige fremskritt, noen ganger avgjørende for hærene, har blitt gjort, kan vi si at denne femårsperioden vil ha vært en suksess på dette området, for Frankrike, som for presidenten?

En katastrofal start på mandatet

Som alle fortsatt husker, ville det ha vært vanskelig å få en mer katastrofal start enn denne starten på hans mandat på forsvarsfeltet, med den dundrende avgangen til en høyt publisert stabssjef, og den forhastede avgang fra forsvarsministeren. Tvinger Sylvie Goulard knapt en måned etter å ha blitt utnevnt, mot et bakteppe av fiktive Modem-jobber i Europaparlamentet. Castingen av erstattere for disse to nøkkelstillingene ga også opphav til bekymringer, med general François Lecointre, en krigshelt, men som manglet synlighet fordi han ikke gikk gjennom en tradisjonell stilling som sjef for hærstaben slik han er vanlig å gjøre det, og Florence Parly, som ikke hadde noen erfaring med forsvarsspørsmål da hun tiltrådte stillingen. Sommeren 2017 var det derfor mange bekymringer, spesielt i den forsvarsindustrielle sfæren og i hærene, etter de to femårsperiodene til Nicolas Sarkozy og François Hollande, som begge hadde satt dem på prøve, og desto mer som Hærens budsjett for 2017 ble kuttet fra en del av økningene som var planlagt for finansieringen av Opex, en krise som startet opp til general Pierre de Villiers' avgang.

macron parly Forsvarsanalyse | Jagerfly | Maritime Patrol Aviation
Uten å prøve å sette seg selv i forgrunnen, klarte Florence Parly, til tross for prognosene, å legge siden sin til Forsvarsdepartementet og administrere den effektivt i nesten hele femårsperioden.

For å gjenvinne kontrollen, lanserte republikkens president, assistert av sin nye stabssjef for de væpnede styrker og hans minister for de væpnede styrker i læringsfasen, utarbeidelsen av en strategisk gjennomgang for å styre retningene til det nye militæret Programmeringslov som han hadde til hensikt å gjøre til grunnpilaren i forsvarspolitikken hans over femårsperioden. Men igjen, bekymringer oppstod, siden et strengt todimensjonalt rammeverk hadde blitt pålagt av den nye presidenten for denne øvelsen: respekt for formatet til hærene vedtatt av hvitboken fra 2013, og en økning i budsjettressursene til hærene begrenset til 1,7 milliarder euro pr. år i 4 år, deretter 3 milliarder euro per år i de påfølgende to årene, dvs. utover selve femårsperioden. Faktisk begrenset denne strategiske gjennomgangen og den militære programmeringsloven 2019-2025 som ble resultatet av den, og hvis strategiske konklusjoner hadde blitt definert før den ble skrevet, fokusert på ett oppdrag og ett bare, reparasjon av skaden forårsaket av den kroniske underfinansieringen av hærer de siste 10 årene, og prøver å svare på de mest umiddelbare behovene. Som general Lecointre oppsummerte perfekt, var dette en "reparasjons" LPM.

En programmeringslov for å redde hærene


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Maritime Patrol Aviation

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler