De mest etterlengtede nyhetene fra det kinesiske lufteshowet i Zhuhai

Fra 28. desember til 3. oktober vil China Air Show bli holdt i Zhuhai, nær Macao på den sørlige kysten av Kina, som i løpet av årene har blitt en av de store utstillingene på planeten viet til dette emnet. Tradisjonelt fokusert primært på presentasjon av kinesisk utstyr innen luftfart og, i stor grad, forsvar, kan 2021-utgaven være et landemerke, med mange nye programmer annonsert, samt eksklusive presentasjoner av enheter og modeller. Selv om showet ennå ikke har startet, har en rekke implementeringer skapt betydelig interesse fra det internasjonale luftfarts- og forsvarsmiljøet, enten det er innen droner, missiler og kampfly.

Når det gjelder kampfly, har flere eksklusive presentasjoner allerede blitt annonsert, spesielt den av det elektroniske krigføringsflyet J-16D, hvis spesifikasjoner vi allerede har dekket, og av 5. generasjon jagerfly J-20A, første utvikling av J-20 utstyrt, blant annet evolusjoner, av ny turbojet WS-10 med en enhetsskyvekraft på 132 KN i stedet for den russiske Saturn AL-31 turbojet som til nå utstyrte flyet. Disse enhetene, begge allerede i drift, demonstrerer de teknologiske gevinstene til den kinesiske luftfartsindustrien, nå nær full strategisk autonomi på dette området. Imidlertid vil stjernene i showet sannsynligvis ikke være disse to enhetene, heller ikke den skuffende modellen til FC-31 mens alle ventet på den J-35 ombordværende marineversjonen av flyet, fortsatt under utvikling, og trolig holdt hemmelig til det ble tatt i bruk samtidig med at hangarskipet Type-003 for tiden produseres i Shanghai.

Enmotors jagerfly Zuhai News Defense | Jagerfly | Awacs og elektronisk krigføring
Modellen til en 5. generasjons enmotors jagerfly under presenninger på den sentrale standen til Zhuhai 2021-showet

Faktisk vil to andre jagerfly, i form av modeller, ubønnhørlig tiltrekke besøkende til showet. Den første, som vi nesten ikke vet noe om, og som fortsatt er dekket på stativet, ville være en 5. generasjon lett enmotors jagerfly, kanskje berømt ny 5. generasjon jagerfly utviklet av Shenyang. Det er klart at vi umiddelbart tenker på det russiske sjakkmatt-programmet, presentert med stor fanfare på MAKS-2021-utstillingen i slutten av august i år i Moskva. Åpenbart har Beijing, i likhet med Moskva, tatt mål på det kommersielle og politiske potensialet som et kampfly av denne typen kan representere i sin internasjonale katalog, med mål om å være rimelig og effektivt, for å erstatte mengden av MiG-21, Su-22 , Su-25, F-16 og andre Mirages fortsatt i tjeneste med mange luftstyrker rundt om i verden. Siden vi ikke har annen informasjon enn «enmotors» og «5. generasjon» (fjerde i kinesisk nomenklatur), må vi vente til 4. september for å finne ut mer.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Awacs og elektronisk krigføring

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler