52 kinesiske jagerfly kom inn i den taiwanske lufttrafikkontrollsonen

De kinesiske luftstyrkene gjennomførte, mellom 1. og 2. oktober i anledning landets nasjonaldag, en enestående maktdemonstrasjon nær øya Taiwan, noe som førte til flere starter av taiwanske kampfly, og en kraftig protest fra myndighetene i Taipei. 1. oktober gjennomførte en første formasjon av 18 J-16 jagerbombefly akkompagnert av 4 Su-30 jagerbombefly, samt to H-6 bombefly og et Y-8 Maritime patruljefly en første øvelse sør for den taiwanske luftkontrollen sone. Noen timer senere, natt til 1. til 2. oktober, gjennomførte en ny formasjon av 10 J-16, to H-6 bombefly og et KJ-500 tidlig luftovervåkingsfly en operasjon ved å forbikjøre øya i sør for å gå tilbake flere hundre nautiske mil mot nordøst i starten av en bypass-manøver, og etablerte en ny rekord på 38 fly i to oppdrag for den eneste dagen 1. oktober. Denne rekorden varte knapt, siden neste dag, igjen i to påfølgende flyvninger, fløy 39 kinesiske fly nær Taiwan og i luftkontrollsonen. En første formasjon sammensatt av 12 J-16s, 6 Su-30s og en KJ-500 utførte et oppdrag sørvest på øya. Senere utførte 14 J-16 ledsaget av 4 Su-30 og 2 Y-8 maritime patruljefly et vesentlig lignende oppdrag.

Disse utplasseringene av styrke vil imidlertid kun ha vært oppvarming for de kinesiske luftstyrkene, som gjennomførte denne mandagen 4. oktober, et oppdrag som teller ikke mindre enn 52 kinesiske jagerfly i den taiwanske kontrollsonen, sørvest på øya. Dermed var det ikke mindre enn 34 J-16 jagerbombefly, 2 Su-30, 2 Y-8 maritime patruljefly, 2 KJ-500 luftovervåkingsfly og fremfor alt 12 H-6 langdistansebombefly som i fellesskap utførte en flukt i form av et løp mot sør-øst, uten imidlertid å utføre oppdrag rundt øya som 2. Dette er, uten den minste tvil, den viktigste operative treningen iverksatt av de kinesiske luftstyrkene utenfor sine grenser siden Koreakrigen. Som svar satte taiwanske styrker inn sine egne jagerfly og satte landets luftvernsystemer i beredskap.

J 16 APL Defense News | Jagerfly | Maritime Patrol Aviation
J-16 er jagerbombeflyet som er mest brukt i PLAs styrkedemonstrasjoner rundt Taiwan, takket være dens store allsidighet så vel som dens lange rekkevidde som gjør at den kan følge H-6 bombeflyene opp til utenfor øyas østlige grenser.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Aviation de chasse | Aviation de Patrouille Maritime

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler