F-35B, en virkelig suksess, men et alvorlig handikap for Joint Strike Fighter-programmet

3. oktober 2021, etter et årelangt moderniseringsprogram, så den japanske sjøforsvarsstyrken angrepshelikopterskipet Izumo for første gang Et jagerfly fra United States Marine Corps F-35B Lightning II tar av fra flydekket (fotografi i hovedillustrasjon), rundt 76 år etter at det siste flyet til Empire of Japan forlot dekket til et hangarskip fra den keiserlige japanske marinen.

Etter USA, Storbritannia og Italia er det det 4. landet som opererer det amerikanske stealthjagerflyet med vertikal eller kort start og landing fra Lockheed-Martin fra et hangarskip, men ikke det siste siden Sør-Korea forbereder et hangarskip dedikert til denne bruken, og at Spania er allment forventet å også anskaffe flyet for å erstatte sine Harriers og bevare sin marineflykapasitet.

Takket være munnstykket som kan roteres nesten 90°, og en stabiliseringsvifte plassert bak cockpiten, er F-35B i stand til, som Harrier, å ta av fra et springbrett, men også fra et rett dekk på et hangarskip mens opprettholde en betydelig belastning takket være 180 KN skyvekraft levert av Pratt&Whitney F-135-PW-600 reaktoren utstyrt med et løftesystem spesielt utviklet av britiske Rolls-Royce, opphavsmannen til den berømte reaktoren Pegasus of the Harrier.

Og selv om F-35B bærer mindre drivstoff enn versjon A implementert fra landbane, eller C fra hangarskip utstyrt med katapulter, begrenser dens korte/vertikale start og landing dens maksimale startvekt, og derfor dens kapasitet til å frakte ammunisjon og drivstoff, og at den sliter med å overgå Mach 1, det forblir likevel en enhet med unike egenskaper til dags dato.

Disse gjør det mulig å implementere et jagerfly som er på nivå i mange områder med landbaserte jagerfly, fra hangarskip uten katapulter og stopppunkter, og derfor mye rimeligere enn hangarskip implementert av USA og Frankrike.

F-35b
Løsningen som gjør det mulig for F-35B å utføre vertikale eller korte starter og landinger, ble utviklet av britiske Rolls-Royce basert på dens ekspertise anskaffet med Harrier og Pegasus-reaktoren.

Ytelsen til F-35B, spesielt dens stealth og dets brede utvalg av sensorer og informasjonsbehandling og kommunikasjonsevner, gjør det til et fly som er egnet for to oppdrag, nemlig støtte fra amfibiske angrepsstyrker og luftbeskyttelse av marinegruppen.

Gjennom sin stealth i frontalsektoren kan flyet faktisk eliminere motstridende luftvernforsvar, deretter gi nødvendig ildstøtte til styrkene som er engasjert på land, samtidig som den koordinerer marinestøtten takket være datafusjonen.

Den samme deteksjons- og datafusjonskapasiteten gjør den til en verdifull ressurs for å beskytte marinegruppen i fravær av en enhet som kombinerer luftovervåkingsfly og kampfly, selv om det amerikanske flyet ikke har rekkevidde til å utføre luftkampoppdrag, eller CAP , slik tilfellet er for fly som sikrer sikkerheten til franske eller amerikanske hangarskip.

Til slutt, selv til tross for lav hastighet og lavere manøvrerbarhet enn mange moderne jagerfly, forblir F-35B en formidabel motstander i luftkamp, ​​spesielt på lang rekkevidde og når den opererer i et samarbeidsmiljø som lar den dra nytte av det beste av fordelene som tilbys av stealth og datafusjon.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Forsvarsanalyse | Amfibisk angrep

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler