Washington er klar til å selge nye F-16-er til Tyrkia ifølge RT Erdogan

Forholdet mellom USA og Tyrkia har i flere år vært svært anspent, og preget av et løgnaktig pokerspill der president Erdogan ser ut til å hengi seg med en viss behag på den internasjonale scenen. Men siden innføringen av S-400 langdistanse luftvernsystemer anskaffet fra Russland, har stillingen til den tyrkiske presidenten blitt betydelig mer kompleks med sanksjoner fra Washington av det som noen ganger presenteres, på en måte som kan diskuteres. , som "NATOs andre hær", og frarøver Ankara visse nøkkelteknologier for sine egne forsvarsprogrammer, som Altay-tanken og T129-helikopteret. Enda verre, dette førte til utelukkelse av landet fra F-35-programmet, og kansellering av ordren på 100 fly som skulle utgjøre en avgjørende komponent for utviklingen av det tyrkiske militærverktøyet. Siden den gang har landets myndigheter forgjeves forsøkt å opptre som en blokkopposisjon, noen ganger ved nærmer seg Moskva for å antyde en kommende ordre for Su-35-jagerfly og til og med Su-57 og samarbeid med den russiske forsvarsindustrien, andre ganger forsøk på mer eller mindre sterke overturer mot Washington, spesielt da Donald Trump fortsatt var i Det hvite hus.

Situasjonen er neppe klarere fra USA, som har brukt gulrøtter og pinner mot Tyrkia på en så uryddig måte som den er ineffektiv, ved å true med økende sanksjoner. hvis Ankara for eksempel skulle bestille nye batterier på S-400, mens den fortsetter å være avhengig av tyrkisk industri for visse deler av F-35-programmet, som den selv er offisielt ekskludert fra, og ved å gi unntak vedrørende viss eksport av forsvarsutstyr, for å tillate Ankara å bevare sine egne eksportkontrakter. I tillegg har USA fortsatt ikke tatt stilling til de 1,4 milliarder dollar som Tyrkia allerede har betalt innenfor rammen av F-35-programmet, for fly som de ikke mottok, og som de sannsynligvis aldri vil motta.

Den første av 100 F35A i tyrkiske farger vil sannsynligvis ikke bli overført til Tyrkia Defense News | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
De første eksemplene på F-35A produsert for Tyrkia ble donert til det amerikanske flyvåpenet

Det er i denne mer enn ugjennomsiktige konteksten president Erdogan kunngjorde, under et intervju gitt denne søndagen, at USA hadde avtalt å selge nye F-16-er til Tyrkia, i kompensasjon for de samme 1,4 milliarder dollar som allerede er betalt av Ankara, uten imidlertid å gi flere detaljer om en mulig tidsplan, og heller ikke angående antall og type enheter det gjelder. Noen dager tidligere hadde tyrkiske myndigheter kunngjort at de hadde bedt om, som en del av Foreign Military Sales, Pentagons standardiserte våpensalgsprogram, om å anskaffe 40 nye F-16 i Block 70/72 Viper-standard, samt 80 moderniseringssett. å oppgradere en del av sin egen F-16-flåte til denne standarden. Vi må imidlertid være svært forsiktige med æren som gis til disse uttalelsene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT