De franske hærene deltar i sosial krigføring, men med en arm bak ryggen

Ministeren for de væpnede styrker, Florence Parly, og stabssjefen for de væpnede styrker, general Thierry Burkhard, presenterte i fellesskap i går den nye doktrinen om datamaskinkontroll av innflytelse, eller L2I siden dette er akronymet etablert av offisiell kommunikasjon, for å detaljere de franske hærenes fremtidige handlinger i dette svært kritiske området, og som vi har gjentatte ganger gjentatt Meta-Defense. I samsvar med den nye grunnlinjen til Generalstaben i Forsvaret, «Å vinne krigen før krigen», er det et spørsmål om å posisjonere seg og handle i den digitale informasjonssfæren, og spesielt på sosiale nettverk. , for å motvirke fiendtlighet. handlinger i dette området enten av direkte motstandere av hærene, som terrorgrupper, eller av statlige konkurrenter som er engasjert for å svekke eller nøytralisere hærenes handlinger, slik som, selv om de aldri har blitt navngitt, Russland og Kina.

Konkret, i regi av den nye cyberforsvarskommandoen opprettet i 2017, vil team bestående av spesialister på sosiale nettverk, informatikere, men også lingvister, psykologer og sosiologer, sørge for aktiv overvåking for å identifisere handlingene som utføres på informasjonssfæren, spesielt i sammenheng med eksterne operasjoner, og for å aktivere handlinger som tar sikte på å motvirke dem. Dette stupet inn i den asymmetriske konflikten er perfekt antatt av generalstaben og Hotel de Brienne, samtidig som det forbyr enhver handling som vil være i strid med nasjonal og internasjonal lovgivning, som for eksempel innblanding i valgprosessene, og ved å gjøre et sterkt skille mellom individuelle meninger uttrykt fritt og handlinger av meningsmanipulasjon organisert av en terroristgruppe eller en konkurrent, enten det er stat eller ikke.

VBCI Mali forsvarsanalyse | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk | Cyberstyrker og militær etterretning
Franske styrker utplassert i Sahel blir jevnlig målrettet av utenlandske medier med sikte på å mobilisere den maliske opinionen mot denne intervensjonen, selv om den ble utført på forespørsel fra maliske myndigheter.

For å oppnå dette vil rekruttering bli lansert i løpet av de kommende årene, rettet mot høyt kvalifiserte profiler for å styrke de rundt 4000 cyber-stridende som jobber ved Cyber ​​​​Defense Command. Det er imidlertid ennå ikke avslørt noen presis plan for disse rekrutteringene, og har heller ikke en metodikk for å handle mot disse innflytelsesrike gruppene, som ofte er svært erfarne og har betydelige ressurser, spesielt media. Men å ta dette i betraktning, på de høyeste nivåene av hærene, er utvilsomt et utmerket initiativ, ettersom det ble åpenbart at selve handlingen til våre hærer, spesielt i eksterne operasjoner og som for våre amerikanske allierte, led av dette fraværet, og av gjentatte angrep fra Frankrikes konkurrenter, som vi kan se i dag i Mali, og tidligere i Den sentralafrikanske republikk. På den annen side la Forsvarsministeren i sin erklæring visse begrensninger som, dersom det er mulig å forstå dem fra et etisk synspunkt, vil redusere effektiviteten av disse lagenes handling betraktelig.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk | Cyberstyrker og militær etterretning

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler