Overfor vestlig trussel vil Vladimir Putin øke russisk luftforsvar

Mellom 2012 og 2020 led de russiske væpnede styrkene en moderniserings- og operativ forberedelsesfase av eksepsjonell skala, ser spesielt antall kampbrigader øker fra 15 til 65, og andelen "moderne" utstyr på lager øker fra mindre enn 50 % til mer enn 70 %. Spesielt har de tatt i bruk nesten hundre S-400-systemer i rundt tjue regimenter, samt mer enn 1200 moderniserte T90-, T72B3/M- og T80BVM-stridsvogner. Nesten 250 nye kampfly Su-34, Su-35, Mig-35 og Su-30 har sluttet seg til enhetene deres, samt et stort antall helikoptre, droner og artillerisystemer. Stilt overfor denne observasjonen, fra 2014, har vestlendinger forpliktet seg til å rekonstruere sine egne væpnede styrker, som var sterkt utmattet av perioden etter den kalde krigen. De første betydelige økningene i forsvarsbudsjettet skjedde imidlertid bare mellom 2016 og 2019.

Det er nettopp på grunnlag av denne observerte økningen i ressursene til vestlige hærer, og spesielt europeiske, at president Vladimir Putin nettopp har kunngjort en stor innsats for å styrke russisk luftvernevne, med anskaffelsen i løpet av de kommende årene av 25 nye S-400 og S-350 systemer, samt 200 fly, ment, ifølge det russiske statsoverhodet, for å svare på den økende trusselen fra NATO, selv etter den betydelige økning i russiske militære kapasiteter som begynte med returen til presidentskapet til Vladimir Putin i 2012. I juni i fjor, fortsatt på samme linje, kunngjorde den russiske forsvarsministeren, Sergei Shoigu, dannelsen av 20 nye militære enheter beregnet på det vestlige distriktet, nettopp for å kontrollere den økende trusselen som NATO ville utgjøre for Russland.

okhotnik Su57 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Det russiske luftforsvaret skal allerede motta 76 Su-57 innen 2028, samt et uspesifisert antall S70 Okhotnik B kampdroner

Selv om alle offisielt benekter det, er dette veldig åpenbart en velkjent våpenkappløpsmekanisme under den kalde krigen, der alle rettferdiggjør handlingene sine på grunnlag av reaksjonene til den antatte motstanderen på andre handlinger tidligere utført, alt som førte til en betydelig økning i spenninger så vel som de militære midlene som er satt inn. Men i dette spesifikke tilfellet er det mye mer en kommunikasjonsøvelse fra den russiske presidentens side enn en reell endring i forsvarspolitikken og gjeldende militærprogrammering. Faktisk, i årene som kommer, det vil si ved slutten av den nåværende programmeringsloven i 2027, skulle de russiske hærene allerede motta 76 nye generasjon Su-57 jagerfly, rundt førti Su-34 bombeflyog minst tre dusin Su-35 tunge jagerfly, som må legges til S70 Okhotnik B kampdroner, transportfly, Tu-160M-bombefly og helikoptre, som alle når og til og med lett overgår de 200 kunngjorte flyene. De 25 S-350- og S-400-systemene representerer kun 5 fullt operative luftvernregimenter, mens mer enn ti regimenter fortsatt er utstyrt med gamle systemer som Buk M2 eller S-300.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler