Ikke overraskende er den amerikanske kongressen fiendtlig mot eksporten av F-16 til Tyrkia

Situasjonen har en tendens til å bli mer kompleks for president Erdogan i spørsmålet om anskaffelse av nye 40 nye amerikanske F-16 samt 80 sett for å transformere deler av hans 240 fly i tjeneste til F-16 Block 70 Viper, den mest avanserte versjonen av Lockheed Martin-flyene, inkludert den nye EASA AN/APG-83-radaren, samt modernisert avionikk og en avansert selvforsvarssuite. Faktisk, mens den amerikanske presidenten Joe Biden startet ved å love sin tyrkiske kollega RT Erdogan å "gjøre alt han kan" for å fremme denne forespørselen, en diplomatisk måte å ikke involvere seg i saken siden eksporttillatelse er Kongressens ansvar, er det nettopp fra kongressen selv at de mest fiendtlige reaksjonene på Ankaras forespørsel kom.

Så den 25. oktober topartisk gruppe på 11 amerikanske representanter sendte åpent brev til president Biden, nettopp for å informere ham om at eksporten av avanserte fly som F-16V til Tyrkia representerte samme risikonivå som den kansellerte eksporten av F-35A, spesielt siden Ankara tydelig viser sin vilje til å anskaffe et nytt parti S-400 luftvernsystemer fra Moskva. Brevet beskriver videre Ankaras handlinger de siste årene som ikke bare inkonsistent med hva man kan forvente av en NATO-alliert, men også klart i strid med amerikanske interesser. I går, et annet brev, samme tone men signert denne gangen av andre representanter for Kongressen, ble publisert, og spurte spesielt utenriksdepartementet om denne forespørselen, og listet opp igjen de tallrike klagene som amerikanske parlamentarikere tilskriver RT Erdogans Tyrkia.

S400 Tyrkias forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly
Igangkjøringen av tyrkiske S_400-er anskaffet fra Russland førte, på slutten av 2020, til anvendelsen av CAATSA-sanksjoner mot Ankara. Men USAs klager mot sine allierte går utover omfanget av denne saken.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler