Australia vurderer angivelig å bestille nye Collins konvensjonelle ubåter som en "holdeløsning"

Da Scott Morrison i september i fjor kunngjorde kanselleringen av kontrakten for bygging av konvensjonelt drevne ubåter av Attack-klasse fra French Naval Group, for å utstyre seg med amerikanske eller britiske atomdrevne ubåter, bemerket mange observatører at tidspunktet for en slik beslutning ville utgjøre alvorlige problemer for Royal Australian Navy. De 6 konvensjonelle ubåtene av Collins-klassen som for tiden er i bruk, og som ble tatt i bruk mellom 1996 og 2003, ville ha alle verdens vanskeligheter med å holdes i aktiv tjeneste til 2050, en optimistisk dato for leveringen av den siste kjernefysiske våpen. angrepsubåt ment å erstatte dem. Mange hypoteser har siden sirkulert, som f.eks utleie av amerikanske atomubåter eller Collins livsforlengelse, men ingen er virkelig i stand til å møte de operasjonelle behovene knyttet til den raskt forverrede geopolitiske konteksten i Stillehavet.

Det ser ut til at etter den stort sett overdrevne entusiasmen som ble vist av australske myndigheter etter kunngjøringen av denne retningsendringen, begynner realiteten av fakta å påtvinge seg i Canberra, og alternativene som nå presenterer seg er mildt sagt langt unna. bort for å være tilfredsstillende, militært og økonomisk. Faktisk, ifølge nettstedet til Financial Review, studerer australske myndigheter nå en mellomløsning basert på anskaffelse av nye konvensjonelt drevne ubåter, spesielt den av nye Collins-klasse ubåter i en modernisert versjon... Faktisk, for å bringe de 6 ubåtene som for tiden er i drift utover 2030, hadde Australia allerede annonsert et moderniseringsprogram på 6 milliarder dollar ment å la disse skipene, basert på teknologier fra 80-tallet, fortsette å sikre sitt oppdrag de neste 15 årene. Den nye standarden som er definert på denne måten kan derfor gjøre det mulig å designe nye skip med redusert budsjettmessig fotavtrykk når det gjelder FoU, for å sikre midlertidig ved å erstatte nåværende skip mens man venter på at de hypotetiske atomdrevne ubåtene skal komme. .

Shortfin Barracuda pumpjet News Defense | Militære allianser | Australia
Prestasjonene som tilbys av Shortfin-barracudaen, enten det gjelder hastighet eller skjønn, er hinsides sammenligning med de fra Collins som for tiden er i tjeneste med Royal Australian Navy.

Denne svært teoretiske tilnærmingen ville imidlertid være langt fra relevant, på mange måter. Som sagt tidligere, er Collins bygninger designet på 80-tallet, basert på den svenske Vâstergötland-modellen, to generasjoner fjernet fra moderne ubåter som Svensk Blekinge, japansk Taïgei eller fransk kortfinne. Mye mer imponerende enn den originale modellen, møtte australske Collins enorme tekniske problemer da de ble tatt i bruk, problemer som først endelig ble løst etter rundt femten år, ved hjelp av milliarder av dollar. I tillegg har skipene alltid lidd av begrenset akustisk skjønn, mye lavere enn for andre skip på den tiden som den tyske Type 209 eller den franske Agosta. Hvis denne defekten delvis ble korrigert ved å redesigne en stor del av skipet, inkludert ekkoloddkuppelen, forblir den likevel bak gjeldende standarder som bæres av moderne skip som japanske Soryu, German Type 212 og French Scorpene, samt, og dette er problematisk, den Kinesisk 039A type, nettopp de som kinesiske anti-ubåtkrigføringsenheter trener med.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Australia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler