En sveitsisk parlamentarisk komité skal analysere betingelsene for valget av F-35 i Sveits

Valget, av sveitsiske myndigheter, av F-35A og Patriot luftvernsystemet for moderniseringen av de sveitsiske luftstyrkene og luftvernforsvaret i juni i fjor hadde ført til at mye blekk strømmet, inkludert digitalt, på begge sider av Alpene. Faktisk, inntil et improvisert møte mellom den amerikanske presidenten Joe Biden og Guy Parmelin, hans sveitsiske motpart,Den sveitsiske pressen ga Rafale Fransk, men også det fransk-italienske SAMP/T-luftvernsystemet, ble bredt foretrukket av konkurransen, og kun én uke fra de offisielle kunngjøringene. Til det punktet at selv Dassault Aviation hadde forutsett denne suksessen, og begynte å forberede sin kommunikasjon om dette emnet. Ikke før hadde møtet funnet sted med den amerikanske presidenten, som hadde kommet til Genève for å møte Vladimir Poutine, da den sveitsiske pressen ble informert, mindre enn 48 timer senere, at F-35A som Patriot ville være vinnerne.

Da avgjørelsen ble kunngjort, spesifiserte myndighetene som var ansvarlige for prosessen at Lockheed-Martin F-35A hadde utkonkurrert alle sine konkurrenter i nesten alle evalueringskategorier, og samlet en samlet poengsum som var mye høyere enn de andre konkurrentene, som , igjen, gikk fullstendig imot de tallrike uoffisielle erklæringene som ble gitt i de foregående ukene og formidlet av spesialistpressen, som nettopp ga den samme klare fordelen til Rafale Fransk. Det er skjerpende nok at arbeidsdokumentene til Armassuisse, organisasjonen som hadde ansvaret for evalueringsprosessen av de forskjellige enhetene, angivelig ble ødelagt, slik at bare den endelige konklusjonen av prosessen kunne tas i betraktning, og ikke for å evaluere den. de 2 årene av konkurransen.

IMG 3537 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Le Rafale French ble gitt storfavoritten i den sveitsiske konkurransen de siste månedene av konkurransen, frem til møtet mellom president Joe Biden og Guy Parmelin i Genève

Spurt om visse, for å si det mildt, tvilsomme resultater av denne evalueringen, som det faktum at F-35A så ut til å være det mest økonomiske flyet å implementere for Berne, selv om det amerikanske flyvåpenet på samme tid begynte et standpunkt med den amerikanske kongressen for å redusere volumet av F-35A som ble bestilt nettopp på grunn av eierskapskostnader "mye høyere" enn prognosene, argumenterte de for det faktum at det ikke var det. Det er deres ansvar å verifisere realiteten til dataene som overføres av produsenter. Med andre ord, Armassuisse ville ha tatt pålydende dataene gitt av Lockheed-Martin når det gjelder eierkostnader, uten engang å ha lagt merke til at de var veldig forskjellige data publisert av USAF og forsvarskomiteen til USAs Representantenes hus. I tillegg ser det ut til at kriteriene for industrielt samarbeid, nettopp de som utgjorde en stor ressurs for Dassault Aviation som for Airbus DS, ville ha blitt betydelig undervurdert i prosessen, til irritasjon for de sveitsiske produsentene selv, de største taperne i denne saken.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler