De nye ambisjonene for europeisk strukturert permanent samarbeid

Permanent European Structured Cooperation, eller PESCO, er utvilsomt en av de store fremskrittene som er oppnådd innen forsvarsfeltet innenEU. Lansert i desember 2017, tillater det europeiske industrifolk og politiske aktører å samarbeide for å utvikle nye programmer, enten de er rent teknologiske eller industrielle, med sikte på å unngå multiplikasjon av lignende programmer innen EU, og derfor utgifter som anses irrelevante fordi de er overflødige mellom medlemmer. Den første listen over prosjekter ble presentert 6. mars 2018, og fokuserte først og fremst på støtteprogrammer, innen trening, simulering, intelligens eller i Cyber-domenet. En andre fase av prosjektet ble avduket 19. november 2018, og begynte å integrere mer ambisiøst samarbeid, som f.eks. BLOS taktisk missil med utvidet rekkevidde eller den MANNlige RPAS-dronen, bedre kjent under navnet d 'Eurodrone.

Den tredje transjen, avduket 12. november 2019, fremhevet denne ambisiøse operasjonelle dimensjonen ytterligere, med programmer som f.eks. l 'Europeisk beskytter Corvette som samler Italia, Hellas, Spania og Frankrike, MUSAS anti-ubåt dronesystem som samler Portugal, Spania, Sverige og Frankrike, eller til og med programmet TWISTER forsvar mot nye hypersoniske og ballistiske trusler, ledet av Frankrike der Tyskland, Spania, Italia, Finland og Nederland deltar. På grunn av covid-krisen, den fjerde delen ble utsatt i ett år, og ble publisert 4. november 16, som bringer totalen av programmer til 63, og fremfor alt markerer en akselerasjon av programmer med effektive operasjonelle mål. Faktisk, der de forrige avdragene inneholdt et flertall av programmer beregnet for trening, samarbeid eller cyber, gir denne nye versjonen en stor plass til programmer som tar sikte på å utvikle ny generasjon kamputstyr, eller tilby operative evner, utilgjengelige for europeiske hærer i dag.

Modellen i naturlig størrelse av den europeiske dronen EuroMale Defense News | Tyskland | Transport Luftfart
EUROMALE-programmet ble med PESCO i november 2018 i den andre transjen av europeiske programmer

Blant de mest bemerkelsesverdige programmene i denne fjerde transjen, kan vi sitere det svært ambisiøse 4E-programmet for Essensielle elementer i europeisk eskorte, som samler Italia og Portugal under ledelse av Spania, og som har som mål å utvikle et system av systemer som gjør det mulig å integrere alle komponentene i marineeskorteproblemet, alt fra kampsystemet til navigasjonen, og inkludert fremdriftskontroll og integrering av nye systemer som rettede energivåpen eller avansert samarbeidsengasjement. Det endelige målet med programmet er å gjøre det mulig for alle europeiske skip utstyrt med det å samarbeide på et nivå som aldri før er oppnådd innen sjøkrigføring, men også på tvers av hele spekteret av elektromagnetisk, cyberengasjement. , romlig osv. Fortsatt i marinefeltet støtter Frankrike, Latvia og Romania Estland i utviklingen av Middels størrelse semi-autonom overflatekjøretøy (M-SASV), et semi-autonomt skip med middels overflate, som kan være bevæpnet med redusert mannskap, men som også opererer autonomt om nødvendig, og som vil ha ansvaret for alle kystoppdrag, som anti-ubåt eller anti-ubåt krigføring. krigføring, eller etterretning, takket være et system med moduler ombord, slik det amerikanske LCS burde vært.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Tyskland | Transport Luftfart

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler