Berlin ville vært interessert i det amerikanske AH-64E Apache-helikopteret .. siden 2019!

De siste månedene har programmet Tiger 3, som har samlet Frankrike, Spania og Tyskland innenfor rammen av permanent strukturert samarbeid, eller PESCO, siden november 2019, møte sterk motvind, Berlin viser seg stadig vanskeligere å overbevise om å investere i moderniseringen av det europeiske kamphelikopteret. Faktisk, ifølge Bundeswehr, ville enheten være spesielt vanskelig å holde i operativ stand, og ville tilby utilstrekkelig tilgjengelighet gitt behovene. Uten noen gang å stille spørsmål ved deres egne vedlikeholdsprosedyrer og rollen til flåteformatet i faget virket Tyskland siden den gang å være mer og mer åpenlyst interessert i helikopteret Boeing AH-64E Apache, som ikke ville gå uten å utgjøre betydelige problemer for Frankrike og potensielt for Spania med å utvikle sine egne enheter.

Å tro Den amerikanske journalisten Gareth Jennings, ville Boeing faktisk ha bekreftet Tysklands interesse for sitt kamphelikopter, og ville til og med ha sendt en forespørsel om informasjon til Seattle-flyprodusenten. Problem, denne forespørselen ville blitt sendt før Covid-krisen, som vi husker begynte i desember 2019. Fra da av forstår vi at Berlin samtidig ville ha forpliktet seg innenfor rammen av PESCO i november 2019 til å utvikle Tiger 3, og uten å si noe om dette. noe om det, til sine europeiske partnere, ville ha bedt Boeing om informasjon om AH-64E Apache, i beste fall samtidig, i verste fall før de hadde forpliktet seg til Brussel med Paris og Madrid.

Tiger HAD mot MinDef Tyskland | Konstruksjon av militærhelikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Tiger 3 vil tilby nye operative evner til det europeiske kamphelikopteret, slik at det kan forbli effektivt utover 2030

Dette utgjør naturligvis et betydelig troverdighetsproblem når det gjelder metoden Berlin har tatt i bruk i denne saken, men også i alle samarbeidsprogrammene som gjennomføres med Paris og Madrid. Faktisk, hvis tyske myndigheter permanent reserverer en vei ut fra USA, eller andre europeiske partnere (vi tenker på det britiske Tempest-programmet som konkurrerer med FCAS), forstår vi hvorfor Berlin kan være så uforsonlig i møte med Frankrike i disse forhandlingene , og oppnå, faktisk, svært fordelaktige ordninger for sin egen industri, utover det egenkapital ville rettferdiggjøre. Videre, ved å kjøre to harer samtidig, svekker tyske myndigheter ikke bare styrken til det fransk-tyske partnerskapet, men også de franske hærene selv, som er avhengige av disse programmene uten alternativer for å planlegge sin fremtidige maktstigning.

Vi tenker naturligvis her på MAWS-programmet, som har blitt stoppet siden Berlin kunngjorde sin beslutning om å anskaffe amerikanske P-8A Poseidon, og forlater Paris uten en åpenbar løsning. Og hvis denne metoden skulle brukes på FCAS, som man kan forestille seg med den amerikanske NGAD eller den britiske Tempest som et alternativ, eller på MGCS-programmet med Storbritannia, Sverige og Italia som insisterende banker på døren, kunne disse programmene ikke bare drepe hele deler av fransk industriell og teknologisk kapasitet, men alvorlig undergrave planene om å modernisere hærene, selv om sikkerhetssituasjonen fortsetter å forverres.

P8 Poseidon Tyskland | Konstruksjon av militærhelikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Berlins valg av P-8A Poseidon for å erstatte deler av P-3C-ene gir et fatalt slag for det fransk-tyske MAWS maritime patruljeflyprogrammet

Til slutt bør det bemerkes at i det spesifikke tilfellet med Tigre 3, gitt den industrielle delingen i selve Tigre-programmet, ville Paris og potensielt Madrid bli tvunget til å inkludere tyske industripartnere for modernisering av deres egne fly, uten noen kompensasjon. fra Berlin, selv om det er sannsynlig at Boeing vil gi industriell kompensasjon til sin klient, spesielt siden sistnevnte også kan legge inn en bestilling på 53 tungtransporthelikoptre. Denne avsløringen kaster utvilsomt Tysklands reelle ønsker når det gjelder samarbeid med Frankrike i miskreditt, og bør oppfordre franske myndigheter til å revidere sine egne forpliktelser, eller til og med vende seg mot andre partnere, sannsynligvis mindre heldige, men mye mer pålitelige. .

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler