Hva er styrken og svakhetene til den franske hæren?

Under hans høring for Senatets utenriks- og forsvarskomité, erklærte stabssjefen for hæren (CEMAT), general Schill, at det ville være en prioritet å gjenopprette hans hær økte evner når det gjelder artilleri og nært luftvernforsvar i anledning den neste militære programmeringsloven. Det er sant, og det har vi gjentatte ganger tok opp temaet i linjene våre, at disse to områdene i dag er en del av hærens svake punkter, spesielt når de deltar i en høyintensitetskonflikt. Men gjennom erklæringene fra den franske generalen, og observasjonen av virkeligheten til de tilstedeværende styrkene, spesielt i møte med en mektig motstander, hæren, hvis den har spesielt bemerkelsesverdige kvaliteter og iboende styrker, samtidig lider av betydelige svakheter. I denne artikkelen vil vi ta for oss begge emnene, for å forstå de programmatiske utfordringene som kommer i en spesielt spent internasjonal kontekst.

Avanserte og noen ganger unike operasjonelle evner

Det er vanlig å systematisk nedverdige de franske hærene, og spesielt hæren, spesielt når vi ønsker å sammenligne det med andre styrker som den russiske hæren. Imidlertid har den mange spesifikke eiendeler, som utgjør betydelig operativ merverdi på slagmarken. Vi tenker naturligvis på det utmerkede operative nivået til mennene som utgjør den landoperative styrken, den væpnede fløyen til Hæren, som er erfarne i kamp med mange forpliktelser i Midtøsten og Afrika. Med unntak av den britiske hæren og de russiske hærene, viser ingen væpnet styrke i Europa slik seighet og kampkunnskap til sitt personell, en kritisk faktor under engasjementer, spesielt ved høy intensitet.

VBMR Griffon Mali Militære allianser | Forsvarsanalyse | Artilleri
Erstatningen for den ærverdige VAB, VBMR Griffon, har nylig blitt utplassert i eksterne operasjoner i Mali som en del av Operasjon Barkhane. Hæren er en av hærene med den beste mobiliteten under rustning i verden.

I tillegg har den franske hæren det største antallet pansrede kjøretøy i Europa og i NATO, utenfor USA. Med mer enn 3000 pansrede personellvogner og infanterikampkjøretøyer, støttet av mer enn 1200 lette panserkjøretøyer, har Hæren den høyeste frekvensen av underpansret transport for sine styrker, noe som gir den mobilitet ved brann uten noen ekvivalens i Europa. Selv de russiske styrkene, med mer enn dobbelt så mange APC-er (pansrede personellførere) og IFV-er (infanterikampkjøretøyer) på nettet, når ikke halvparten av denne franske raten. Videre utover sine tunge Leclerc-tanker i utilstrekkelig antall har hæren også en rekke selvgående lette kampkjøretøyer, som AMX-10RC lette stridsvogner og dens etterfølger EBRC Jaguar, noe som ytterligere øker denne komponenten som tilbyr uovertruffen pansermanøvreringskapasitet.

Innen flymobilitet har hæren også en betydelig flåte av manøvreringshelikoptre på mer enn 100 NH-90, Pumas og Cougars, samt utprøvd kunnskap på dette feltet, alltid til fordel for en manøver ment å være blendende og avgjørende. Til slutt justerer den flere høyt spesialiserte regimenter, i amfibiske angrep, engasjement i fjellmiljøer, luftbårne angrep og etterretning, og gir den spesifikke responsevner på et veldig høyt nivå, noen ganger til og med misunnelig av våre mektigste allierte. . Under disse forholdene kan vi tenke at Hæren i dag stort sett er på høyde med hærene til det europeiske og middelhavsteateret. Dessverre lider den også av betydelige svakheter som er arvet fra 25 år med budsjett- og kapasitetsforsømmelse.

Betydelige kapasitetssvakheter


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Artilleri

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler