Hvilke konsekvenser for Frankrike hvis FCAS- og Tempest-programmene slås sammen?

- Annonse -

Etter hans tyske motpart generalløytnant Ingo Gerhartz, er det general Luca Gorettis tur, stabssjefen for det italienske luftforsvaret, til å erklære at, ifølge ham, de europeiske programmene for kampfly av 6. generasjon FCAS (for Air Combat System of the Future) som samler Tyskland, Spania og Frankrike, og FCAS (for Futur Combat Air System, samme akronym) som samler Storbritannia, Italia og Sverige, vil bli bedt om å fusjonere i mer eller mindre nær fremtid. I følge den italienske generaloffiseren, gitt industri- og budsjettspørsmål, og nærheten til programmer, industrielle aktører og land, er sammenslåingen deres ikke bare ønskelig, men det vil også være garantisten for å gjennomføre denne europeiske ambisjonen, og å betrakte at Italia, som samtidig har fotfeste i EU, i NATO og i Tempest-programmet, kunne fungere som en bro nettopp for å bringe disse ambisjonene nærmere hverandre.

Foreløpig er de to programmene fortsatt i den innledende designfasen. Dette forhindret imidlertid ikke betydelige spenninger i å dukke opp, spesielt innenfor FCAS-programmet Tyske og spanske krav vanskelig å forene med franske ambisjoner, som førte til mer enn opphetede debatter i begynnelsen av 2021 med frykt for å se programmet forlatt, eller betydelig bremset, slik tilfellet er med det andre emblematiske programmet for fransk-tyske samarbeid, MGCS-programmet som må gjøre det mulig å erstatte Leclerc-tankene og Leopard 2 av begge hærer. Etter hvert, en hardt tilkjempet forhandlet avtale ble oppnådd på slutten av våren, i tide for Forbundsdagen å autorisere finansiering for prototypedesignfasene, ikke uten noen trassige posisjoner fra tyske parlamentarikeres side. Det er imidlertid klart at de to programmene faktisk følger en lignende tidsplan og teknologiske og operasjonelle ambisjoner, noe som gjør det mulig å se for seg en fusjon eller til og med en fusjon. Men hva ville i en slik hypotese være konsekvensene for selve utviklingen, på den nødvendige operative kapasiteten og for forsvarsindustrien i Frankrike?

I en ideell verden...


LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Forsvarsanalyse | Atomvåpen

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler