Florence Parly bekrefter erstatningen av de 12 Rafale brukt solgt til Kroatia

Dette setter en stopper for en lang spenning, samt visse bekymringer. Ministeren for de franske væpnede styrker Florence Parly, som reiser til Zagreb for å signere salget av 12 Rafale brukes til Kroatia, bekreftet av en tweet at enhetene, som vil bli tatt fra flåten til luft- og romstyrken, vil i praksis bli erstattet av en ordre som vil bli lansert i 2023. Etter all sannsynlighet vil nye jagerfly bli bestilt samtidig med den første batchen på 30 Rafale til standard F 4.2, som også må finne sted på dette tidspunkt i henhold til planleggingen av Militær programmeringslov 2019.2025. Totalt burde derfor luft- og romstyrken i realiteten ha 159 Rafale planlagt for 2028, for et endelig mål på 185 fly ved starten av det påfølgende tiåret.

Denne avgjørelsen var langt fra tatt siden kunngjøringen av Zagrebs valg til fordel for det franske flyet fremfor den amerikanske F-16V og den svenske JAS 39 Gripen C. Faktisk, etter først å ha garantert at de 12 flyene som ble tatt fra luftforsvarets flåte ville gi opphav til en fullstendig erstatning, slik tilfellet var for de 12 Rafale brukt utstyr anskaffet av Athen noen måneder tidligere, så det ut til at franske myndigheter, og spesielt departementet for de væpnede styrker, var på vei mot en tildeling av kreditter knyttet til dette salget for å finansiere moderniseringen av 14 Rafale F3 som i dag fungerte som reservedeler for Luftforsvaret, mens de ventet på å kunne finansiere moderniseringen.

RAfale Hellas Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Konstruksjon av militære fly
Den 12 Rafale brukte fly anskaffet av Hellas sammen med 12 andre nye fly, ga opphav til en erstatningsordre kunngjort noen uker etter formaliseringen av Athens forpliktelse.

Le Rafale F4, første standard for den andre fasen av utviklingen av Rafale, vil ikke bestå av én, men to standarder. F 4.1, tilgjengelig på forhånd ved slutten av neste år, vil være den nye standarden for enheter som kommer fra en senere standard, og spesielt den nåværende F3R-standarden. Det vil gi de franske kampflyene nye evner, spesielt moderniserte sensorer, en ny versjon av SPECTRA-selvbeskyttelsessystemet, og integrering av nye våpen som MICA NG luft-til-luft-missil. F 4.2-standarden vil være tilgjengelig i 2024 og eksklusivt forbeholdt nye enheter, siden den integrerer visse strukturelle utviklinger av enheten. Denne utviklingen vil særlig gjøre det i stand til å øke sine databehandlings- og fusjonsevner betydelig, slik at det kan komme så nært som mulig til egenskapene som tilbys av såkalte 5. generasjons fly i dette området. De to linjene vil deretter utvikle seg parallelt mot påfølgende standarder, F 4.2 tilbyr naturligvis utvidede integrasjonsmuligheter sammenlignet med F4.1.

Faktisk erstatte Rafale i flåten med nye fly som vil bli direkte levert til F4.2-standarden, utgjør naturligvis en mulighet for luft- og romstyrken, siden dets nye fly ikke bare vil ha utvidede kapasiteter og flypotensial integrert, men også forbedret skalerbarhet, med mål om konvergens mot det europeiske FCAS. Dette er også en utmerket budsjettoperasjon, siden inntektene for staten generert ved salg av de 12 brukte enhetene kombinert med inntektene knyttet til produksjonen av de 12 nye enhetene utvilsomt vil overstige investeringene som er nødvendige for å anskaffe disse nye enhetene, samtidig som det sparer moderniseringskostnader.

macron parly Jagerfly | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats | Konstruksjon av militære fly
Florence Parlys kunngjøring i dag skal til syvende og sist tas betinget, siden den i realiteten bare forplikter Emmanuel Macron selv, og dette bare hvis han går seirende ut i president- og lovvalgene som kommer.

Faktum er fortsatt at kunngjøringen fra Florence Parly bare er delvis bindende, siden den til syvende og sist bare forplikter Emmanuel Macron, og bare hvis han faktisk skulle bli gjenvalgt i 2022. Men til nå ser det ut til at forsvarsspørsmål å behandles på en overfladisk måte, om ikke fullstendig ignorert, av alle kandidatene til Høyesterettsvesenet, enten de faktisk er erklært eller ikke, og vi kan derfor frykte at kunngjøringer av denne typen på ingen måte utgjør en fast forpliktelse fra Staten til fordel for sine hærer. Vi kan spørre oss, under disse forholdene, om det ikke hadde vært å foretrekke å legge inn denne ordren på kort sikt før presidentvalget, og ikke å utsette den til 2023, med leveranser i 2026 eller 2027, slik ministeren sikkert hadde forestilt seg. Forsvaret, for å garantere dens perfekte gjennomføring, uansett resultatet av det kommende valget.

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler