Hva er Russlands konvensjonelle militærmakt i dag?

I 2015, med henvisning til russiske militære intervensjoner på Krim og Syria, erklærte president B. Obama at Russland ikke var noe annet enn en regional styrke i tilbakegang. I dag, mens Moskva har samlet nesten 100.000 XNUMX menn ved grensene til Ukraina, mener Russlands president Vladimir Putin at hans lands militærmakt er tilstrekkelig til å tillate ham å pålegge europeiske land faste betingelser angående fremtiden til hans nabo. Med tanke på skjønnet til alle europeiske makter i denne saken, er det klart at for ingen av dem er Russland i dag en ubetydelig militærmakt, og enda mindre i tilbakegang.

Imidlertid er den generelle oppfatningen av den reelle militærmakten som er tilgjengelig for Kreml, oftest i stor grad feilaktig, og veldig påvirket av hva sovjetisk militærmakt var under den kalde krigen. Hvis det er sant at på feltet for strategiske våpen, fortsetter Moskva å være på nivå med Washington, enten det gjelder antall stridshoder eller vektorer, så har dens konvensjonelle militærmakt på sin side utviklet seg veldig betydelig de siste 15 årene. den kombinerte handlingen av reformene utført av forsvarsministeren Sergeï Chouigou og stabssjefen for de væpnede styrkene Valery Gerasimov, som begge ankom sin stilling i anledning Vladimir Putins retur til Kreml i 2012. Og i dag, de russiske væpnede styrkene har en struktur, men også en doktrine og et nivå av operativ effektivitet, som ikke står i forhold til den sovjetiske røde hæren.

En profesjonalisert og moderne væpnet styrke

Mens den røde hæren samlet, på høyden av den kalde krigen på 80-tallet, mer enn 6 millioner menn og titusenvis av stridsvogner og pansrede kjøretøyer, er den moderne russiske hæren både mye mer kompakt, med bare 900.000 72 menn og kvinner under flagget, og uendelig mye mer effektiv, spesielt takket være en svært høy profesjonaliseringsgrad, som i dag representerer mer enn 250.000 % av arbeidsstyrken. De rundt 650.000 300.000 vernepliktige som utfører sin militærtjeneste som varer i ett til to år avhengig av tilfellet, er faktisk satt til støtte-, logistikk- og indre sikkerhetsoppdrag, hvor de 75.000 190.000 aktive soldatene utgjør den operative streikestyrken til denne. hæren. Blant dem er det bare 160.000 XNUMX menn og kvinner som tilhører de russiske bakkestyrkene, som skal legges til rundt XNUMX XNUMX fallskjermjegere fra de luftbårne styrkene. Luftstyrkene, som samler Luftforsvaret, men også romstyrken og forsvarsstyrken som opererer ballistiske missiler samt landets luftvern- og antimissilforsvar, samler XNUMX XNUMX menn og kvinner. Når det gjelder den russiske marinen, i full fornyelse, har den XNUMX XNUMX sjømenn og offiserer.

ZApad russiske tropper Analyse Forsvar | Artilleri | Jagerfly
Bare 250.000 900.000 vernepliktige er integrert i de XNUMX XNUMX mennene som utgjør de russiske væpnede styrkene i dag.

Faktisk stoler de russiske hærene i dag ikke lenger, som tidligere i Sovjetunionen, på ønsket om å overgå motstanderen numerisk, men heller på profesjonelle soldater med høyt treningsnivå, men også en ekte kampopplevelse. Derfor, ifølge Vladimir Putin, 85 % av russiske offiserer som utøver kommandofunksjoner har hatt kamperfaring, spesielt gjennom tallrike utplasseringer i det syriske teateret, men også i Libya, i Donbas eller i Kaukasus. Det samme gjelder, eller nesten, for utstyret i tjeneste i hærene, et flertall av dem har blitt utplassert og testet i kamp i disse teatrene, med en spesielt effektiv tilbakemelding og kontinuerlig forbedringsmekanisme, hvis offentlige rapporter skal bli trodd.

Uovertruffen ildkraft


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Artilleri | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler