Rekkefølgen på Rafale av UAE kan generere nye kontrakter på kort sikt

La ordre for 80 fly Rafale undertegnet forrige fredag ​​av De forente arabiske emiraterdet forstyrret den industrielle dynamikken rundt de franske kampflyene, ved å sikre bærekraften og produksjonen av samlebåndet i løpet av de neste ti årene, og ved å sette Rafale og F35, Abu Dhabi etter å ha bekreftet at det fortsatt var fast bestemt på å anskaffe de 50 amerikanske kampflyene fra Lockheed-Martin for å utvikle seg sammen med de nye franske flyene. Men denne ordren legger også press på flere partnere i Frankrike, som hadde indikert en potensiell intensjon om å bestille flyet, mens Merignac-produksjonslinjen vil øke i de kommende månedene til en produksjonshastighet på 3 fly per måned. , ansett for å være den øvre. grensen for dette. Faktisk er flere land, som Qatar, Egypt, India og Indonesia, for tiden i samtaler med Dassault Aviation, teamet Rafale og tjenestene til den franske staten, for mulige tilleggsordrer.

Qatar var den andre kunden som bestilte det franske jagerflyet i 2015, kort tid etter Egypt. De 24 flyene som opprinnelig ble bestilt ble supplert i 2017 med utøvelse av en opsjon på 12 ekstra fly, samt modernisering til F3R-standarden for hele flåten. Ved denne anledningen tok Doha også et nytt alternativ, denne gangen på 36 ekstra fly. Samtidig bestilte den lille gassstaten 24 Eurofightere Typhoon og 36 F-15QA for å fullføre jagerflåten, noe som ga Frankrike lite håp om å se dette alternativet gå i oppfyllelse. Situasjonen er nå en helt annen med 80-tallet Rafale Emirati, Abu Dhabi er Dohas viktigste geopolitiske konkurrent i Persiabukta. Faktisk kunne Doha fort bli fristet til å legge inn en tilleggsbestilling ved å oppheve opsjonen på 36 fly til standard F4, for å justere 72 Rafale i en flåte på 132 moderne kampfly, så mange som 130 Rafale og F35 målrettet av UAE.

Rafale Qatars forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Qatar har fortsatt ett alternativ av 36 Rafale i tillegg et alternativ som kan reises på alteret for konkurransen mellom Doha og Abu Dhabi i Persiabukta

For Kairo, interessen for F4-standarden var tydelig annonsert selv om landet bestilte 30 Rafale ekstra i fjor vår, med det annonserte målet om til slutt å operere en flåte på 80 fly av denne typen. For de egyptiske luftstyrkene, som også bruker amerikanske F-16, men også russiske Mig-29 og Su-35, er interessen for Rafale er todelt. Først av alt lar det deg kommunisere med amerikanske plattformer så vel som med russiske plattformer, Frankrike er mindre rigid enn USA på dette området. For det andre, på grunn av anskaffelsen av russisk utstyr, og spesielt Su-35 og Mig-29 jagerfly, vet Kairo at det er godt utelukket fra muligheten for å anskaffe den amerikanske F-35 på kort eller mellomlang sikt, og THE Rafale, i sin F4-versjon, tilbyr egenskaper som er nøyaktig sammenlignbare med de amerikanske flyene.

India er også en av de mest seriøse prospektene for Dassault Aviation, på flere nivåer. For det første presser de indiske luftstyrkene på New Delhi til å raskt bestille en ny gruppe på 36 Rafale, for å fullføre de to skvadronene som for tiden dannes med de første 36 flyene som er bestilt, og leveringen av disse er nesten fullført. Faktisk utgjør disse flyene nå et kritisk verktøy i hendene på det indiske flyvåpenet, for å respektere sine kinesiske og pakistanske kolleger som også moderniseres i store skritt, med ankomsten av svært moderne fly som J-20 eller JF-17 BlockIII. Samtidig, det franske flyet er engasjert i en konkurranse mot den amerikanske Super Hornet for å utstyre fremtidige indiske hangarskip, mens han deltar i MMRCA 2-konkurransen som innebærer anskaffelse av 114 lette eller mellomstore fly i lokal produksjon.

Rafale india fylling av drivstoff under fly Analyser forsvar | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Det indiske flyvåpenet fortsetter å be om en andre ordre på 36 Rafale for å styrke dens evner mot de pakistanske og kinesiske luftstyrkene.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler