Den amerikanske kongressen fremskynder tilbaketrekkingen av US Air Forces eldste fly bortsett fra A-10

Siden midten av 2010-årene har hver nye Pentagon-finansieringslov gitt opphav til en konflikt mellom det amerikanske luftvåpenet og den amerikanske kongressen om akselerert tilbaketrekking av enheter som anses uegnet for moderne driftsbehov, for å frigjøre budsjettmessige og menneskelige ressurser for å få plass til nytt utstyr, og spesielt F-35A Lighting II og den fremtidige NGAD, ment å erstatte F-22 innen slutten av tiåret. Og hvert år konsentrerer ett fly denne motstanden, A-10 Thunderbolt II, det legendariske brannstøtteflyet i lav høyde, som ble designet for å eliminere sovjetiske stridsvognskolonner i Sentral-Europa på 70-tallet, og som gjorde underverker under militære operasjoner i 2000- og 2010-tallet, spesielt i Irak og Afghanistan. Dette året vil ikke ha vært noe unntak, mens finansieringsloven har nettopp blitt endret av Representantenes hus.

I henhold til denne loven, som fortsatt må stemmes over av Senatet, vil det amerikanske luftvåpenet faktisk motta 48 F-35A som forespurt, samt 17 F-15EX, samt C-130J transportfly, KC-tankere 46 eller de forespurte T-7A Red Hawks. I tillegg vil det være i stand til å trekke ut ikke mindre enn 160 fly som anses for gamle til å representere betydelig merverdi mot Kina, inkludert 47 F-16C/D, 48 F-15C/D, fire elektroniske overvåkingsfly E -8J JSTARS samt 20 HALE RQ-4 Global Hawk blokk 30 droner, som kommer i tillegg 18 KC-135 og 14 KC-10 tankfly, samt 13 C-130H transportfly. Det skal i forbifarten bemerkes at det amerikanske flyvåpenet vil trekke 95 jagerfly ut av tjeneste og vil bare innrømme 65 for å erstatte dem, tilsvarende en skvadron tapt i 2022. På den annen side, og som før stilt overfor et noe resignert amerikansk luftvåpen, ble det amerikanske luftforsvarets anmodning om å trekke 42 A-10 Thunderbolts ut av drift, nok en gang, avvist, under press fraen sterk lobby av involverte representanter og senatorer rundt Davis Monthan Air Force Base i Arizona, hvor Thunderbolt II-ene er stasjonert.

F 35A USAF flyomslag USAF Defense News | Trenings- og angrepsfly | Jagerfly
F-35A presentert som erstatning for blant annet A10, har verken ildkraft eller motstand som er tilstrekkelig til å utføre nære brannstøtteoppdrag, og må derfor utføre sine angrep i middels høyde og sikkerhetsavstand.

For det amerikanske luftvåpenet kan ikke A-10 lenger spille en vesentlig rolle i høyintensiv kamp, ​​spesielt hvis den skulle gripe inn mot en avansert militærstyrke som People's Liberation Army. Flyet anses faktisk for tregt og ikke snikende nok til å kunne operere i omstridt luftrom i møte med tett luftvernforsvar. I tillegg, opprinnelig designet for å være engasjert i det europeiske teateret, gjør dets kampradius på 500 km for brannstøtteoppdrag og marsjfarten på bare 300 knop den uegnet i et operasjonssenter, utvidet som i Stillehavet. Til slutt fører den høye alderen til flyet, som ble tatt i bruk for mer enn 40 år siden, til stadig høyere vedlikeholdskostnader, mens utviklingsevnen, spesielt når det gjelder avionikk og systemkommunikasjon, blir stadig mer begrenset mens de 4 amerikanske hærene utvikler seg raskt. mot den samarbeidende kampdoktrinen Joint All-Domain Command and Control, som forutsetter en full og fullstendig samarbeidskapasitet for alle enheter og utstyr tilstede på og rundt slagmarken.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Trenings- og angrepsfly | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler