Flere detaljer om det fremtidige europeiske Tiger III-kamphelikopteret

Mens vi fortsatt ikke vet om Berlin vil velge å bevare og utvikle sin flåte av Tiger-kamphelikoptre, eller å utstyre seg med amerikanske AH-64 Apaches, Airbus Helicopters har detaljert forbedringene som er planlagt påden fremtidige Tiger III-standarden, som skal tillate at enheten forblir i tjeneste til 2035, og ankomsten av et mulig nytt europeisk kamphelikopter. Dermed vil denne nye versjonen integrere en avansert utvikling av misjonsledelse, kommunikasjon og samarbeidsevner til enheten, med en redesignet cockpit som nærmer seg Glass Cockpit av nye generasjons enheter, redundante GPS-satellitt geolokaliseringssystemer og Galileo, en neste generasjons kryptert kommunikasjonssystem, sannsynligvis KONTAKT kompatibel for Frankrike, samt et taktisk datahåndteringssystem på slagmarken, som lar den fremtidige enheten integreres i Hærens SCORPION-boble.

Men den mest bemerkelsesverdige utviklingen, når det gjelder Hærens Light Aviation-helikoptre, vil utvilsomt være ankomsten av en optronisk mast som henger over hovedrotoren, slik at flyet kan observere slagmarkene, eller til og med styre ammunisjonen, samtidig som beskyttelsen opprettholdes. av dekningen som tilbys av lettelsen eller menneskelige elementer. Dette vil være en ny generasjons mast, og ikke masten som brukes på UnterstützungsHubschrauber-versjonen Tiger (tigerstøttehelikopter) eller UHT. I tillegg vil flyet ha en ny selvforsvarssuite som integrerer en radar- og laserdetektor, en missilavskytningsdetektor, samt en Saphir Modernized lokkestarter fra MBDA, som lar flyet operere selv i omstridt luftrom, og derfor i et luftrom. Høyintensiv situasjon. Til slutt vil Tiger III tillate kontroll av droner, en funksjon som nå er avgjørende for moderne engasjement.

Tiger UHT Tyskland | Konflikt i Mali | Konstruksjon av militærhelikoptre
UHT-versjonen av Tiger i tjeneste med Bundeswehr har allerede en optronisk mast, siden den først og fremst ble designet for intervensjon i det europeiske teatret.

På den annen side dukker de mange divergenspunktene som gjenstår mellom Paris, Madrid og Berlin opp igjen i presentasjonen laget av Airbus Helicopters. angående hans nye enhet. Dermed nevnes integrering av nye missiler, uten å bli detaljert. For Frankrike måtte det nye panservernmissilet være et resultat av europeisk samarbeid, og potensielt være basert på en utvidet rekkevidde versjon av den nye MMP fra MBDA, i tjeneste med den franske hæren. Berlin, på sin side, favoriserer den nye versjonen av EuroSpike-missilet av israelsk design, men satt sammen i Tyskland. Dersom tyske myndigheter faktisk bestemmer seg for å fortsette utviklingen av Tiger, er det derfor svært sannsynlig at, som med tidligere versjoner, vil sluttleveransene bli differensiert etter kunder, og ikke standardisert.

Det gjenstår å se, fra nå av, hvilken vei vinden vil blåse over Rhinen. Etter at den nye trepartskoalisjonen hadde kommet til enighet, tok den nye tyske kansleren Olaf Sholz og hans regjering i dag tømmene i landet. Vi vil derfor fortsatt måtte vente flere uker, ja til og med flere måneder, før den nye regjeringen tar stilling til disse voldgiftene, spesielt siden den nye forsvarsministeren, Christine Lambrecht, absolutt er en erfaren jurist, men aldri før her hadde utført funksjoner knyttet til forsvar. problemer. På den annen side, på fransk side, ventes utålmodig på moderniseringen av 67 Tigers of the Army's Light Aviation, spesielt siden flyene brukes intensivt i Sahel, og de første avdelingene utstyrt med pansrede kjøretøy fra SCORPION-programmet er også utplassert der.

ALAT 2018 1 MALI Tigre NH90 Cougar Tyskland | Konflikt i Mali | Konstruksjon av militærhelikoptre
ALAT Tiger-helikopterflåten er etterspurt som en del av den franske intervensjonen i Mali, for eskorte- og brannstøtteoppdrag for luftbårne tropper og bakketropper.

For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler